Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: AirBnb: Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που βγάζουν εκατομμύρια – Τι συμβαίνει στην Αθήνα
[Lifo]: AirBnb: Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που βγάζουν εκατομμύρια – Τι συμβαίνει στην Αθήνα

[Lifo]: AirBnb: Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που βγάζουν εκατομμύρια – Τι συμβαίνει στην Αθήνα

Ιδιοκτήτες ακινήτων στις πιο δημοφιλείς πόλεις της Ευρώπης κερδίζουν εκατομμύρια, μέσω της πλατφόρμας AirBnb

Ιδιοκτήτες ακινήτων στις πιο δημοφιλείς πόλεις της Ευρώπης, κερδίζουν κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και εκατομμύρια, μέσω της πλατφόρμας AirBnb .

Το ρεκόρ εσόδων για τους περασμένους 12 μήνες κατέχει ένας ιδιοκτήτης 63 διαμερισμάτων και κατοικιών στην Βαρκελώνη, όπου κέρδισε περίπου 2,3 εκατομμύρια ευρώ από την βραχυχρόνια εκμίσθωση των καταλυμάτων του στην ισπανική πόλη, σύμφωνα με συγκεντρωτική έρευνα που δημοσιεύει σήμερα η Telegraph. Στο Παρίσι, ένας από τους ιδιοκτήτες του AirBnb κέρδισε 1,35 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε έναν χρόνο, από τα 50 διαμερίσματά του που νοίκιαζε μέσω του Airbnb.

Οι μεγαλο-ιδιοκτήτες της Αθήνας

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ιστοσελίδας Inside Airbnb, μεμονωμένα άτομα νοικιάζουν αναρίθμητα ακίνητα και όχι απλώς τα εξοχικά τους ή κάποιο έξτρα δωμάτιο στο σπίτι τους. Στην Αθήνα, ένας χρήστης με τριπλή επωνυμία (που βεβαίως μπορεί να είναι και εταιρεία) εμφανίζεται να νοικιάζει 87 ακίνητα στην ελληνική πρωτεύουσα ενώ ο επόμενος ακολουθεί με 79.

Συνολικά, τουλάχιστον 20 άτομα ή εταιρικές οντότητες νοικιάζουν ο καθένας περισσότερα από 20 ακίνητα στα προάστια της πόλης με αντίστοιχα ετήσια έσοδα. Η μέση τιμή διανυκτέρευσης για έναν επισκέπτη διαμορφώνεται στα 67 ευρώ. Στο κέντρο και τα γειτονικά προάστια, αυτή τη στιγμή μισθώνονται 9.122 καταλύματα με τα 8.012 εξ αυτών να είναι ολόκληρα σπίτια ή διαμερίσματα. Η Airbnb εκτιμά ότι τα χρήματα που εισρέουν στην ελληνική οικονομία από τη δραστηριότητά της στη χώρα, θα ξεπεράσουν τοα1,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε ένα έτος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!