Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Lifo]: Αγωγή εναντίον της Google για παράνομη παρακολούθηση 4,4 εκατ. χρηστών iPhone
[Lifo]: Αγωγή εναντίον της Google για παράνομη παρακολούθηση 4,4 εκατ. χρηστών iPhone

[Lifo]: Αγωγή εναντίον της Google για παράνομη παρακολούθηση 4,4 εκατ. χρηστών iPhone

Αγωγή ύψους 3,2 δισεκατομμυρίων λιρών κατατέθηκε εναντίον της Google, με την κατηγορία της «παράνομης παρακολούθησης και ταξινόμησης» προσωπικών δεδομένων από 4.4 εκατομμύρια χρήστες iPhone στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η συλλογική δράση καθοδηγείται από πρώην διευθυντή της Which?, Richard Lloyd με την κατηγορία ότι η Google παρέκαμψε τις ρυθμίσεις απορρήτου του προγράμματος περιήγησης Safari της Apple στα iPhone, από τον Αύγουστο του 2011 έως τον Φεβρουάριο του 2012, για να χωρίσει τους ανθρώπους σε κατηγορίες για τους διαφημιζόμενους.

Σύμφωνα με νέα έκθεση του Guardian, η Google σφετερίστηκε δεδομένα από χρήστες iPhone, μέσω ενός σφάλματος στο Safari. Αυτό το κενό ασφαλείας βρέθηκε από έναν ερευνητή το 2012 και πήρε το όνομα «Safari Workaround», το οποίο επέτρεπε στην Google να συσσωρεύει προσωπικά δεδομένα χρηστών.

Κατά την έναρξη της διήμερης ακρόασης στο Λονδίνο, οι δικηγόροι για την ομάδα της καμπάνιας του Lloyd, που φέρει το όνομα «Google You Owe Us», δήλωσαν στο δικαστήριο ότι οι πληροφορίες που συγκέντρωσε η Google περιελάμβαναν το φύλο των χρηστών, την κοινωνική τάξη, την τοποθεσία, τη σωματική και ψυχική υγεία, τις πολιτικές πεποιθήσεις, τις αγοραστικές συνήθειες και οικονομικά δεδομένα. Αυτά τα δεδομένα χρησιμοποιήθηκαν για την κατηγοριοποίηση των χρηστών σε ομάδες, με στόχο την «καλύτερη στόχευση για διαφήμιση.

Ωστόσο, ο γίγαντας του Διαδικτύου, ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το Safari Workaround είχε ως αποτέλεσμα την διαρροή των προσωπικών δεδομένων σε τρίτους, ότι δεν υπάρχει τρόπος να διαπιστωθεί αν κάποιος επηρεάστηκε από αυτό και ότι η υπόθεση δεν έχει καμία προοπτική επιτυχίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!