Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Άγκυρα: Είμαστε ενάντια σε προκλητικές ενέργειες σε ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο
[Lifo]: Άγκυρα: Είμαστε ενάντια σε προκλητικές ενέργειες σε ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο

[Lifo]: Άγκυρα: Είμαστε ενάντια σε προκλητικές ενέργειες σε ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο

Ο Τούρκος αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της χώρας τοποθετήθηκε για Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο

Η Τουρκία είναι ενάντια σε προκλητικές ενέργειες και ανεύθυνες δηλώσεις για το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της γειτονικής χώρας, Γιασάρ Γκιουλέρ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, επεσήμανε επίσης πως οι συζητήσεις Ελλάδας- Τουρκίας για το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο θα συνεχιστούν στο μέλλον.

Την Παρασκευή, ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις ελληνικής και τουρκικής αντιπροσωπείας στην Αθήνα, με αντικείμενο την υλοποίηση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Άμυνας, σκοπός της συνάντησης, η οποία αποτελεί την πρώτη από μία σειρά συναφών τέτοιων συναντήσεων που έχει συμφωνηθεί να διεξαχθούν, ήταν η – σε τεχνικό επίπεδο – διερεύνηση δραστηριοτήτων και ενεργειών εντός του πλαισίου Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, για την πρόληψη και αποφυγή εστιών έντασης κατά τη διεξαγωγή στρατιωτικών δραστηριοτήτων.

Την Τετάρτη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης δέχθηκε στο γραφείο του, τους επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής συνάντησης.

Την Πέμπτη, ο υπουργός Άμυνας τάχθηκε με δηλώσεις του υπέρ της διατήρησης του δίαυλου επικοινωνίας με την Τουρκία και έστειλε μήνυμα για τη μείωση της έντασης στο Αιγαίο.

«Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε ανοιχτό αυτόν τον δίαυλο και η προσπάθεια θα είναι να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, κατά την επίσκεψή του στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!