Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Αυξάνεται θεαματικά ο πληθυσμός των άγριων ζώων στο Θιβέτ που απειλούνται με εξαφάνιση
[Lifo]: Αυξάνεται θεαματικά ο πληθυσμός των άγριων ζώων στο Θιβέτ που απειλούνται με εξαφάνιση

[Lifo]: Αυξάνεται θεαματικά ο πληθυσμός των άγριων ζώων στο Θιβέτ που απειλούνται με εξαφάνιση

Θεαματικά αυξήθηκε ο πληθυσμός των άγριων ζώων στο φυσικό πάρκο Τσιανγκτάνγκ στην Αυτόνομη Περιφέρεια του Θιβέτ, μετά από δύο δεκαετίες μέτρων προστασίας που είχαν λάβει οι αρχές.

Ο εκτιμώμενος αριθμός της αντιλόπης του Θιβέτ ξεπερνά σήμερα τις 150.000, από 50.000 όταν δημιουργήθηκε το φυσικό πάρκο το 1993.

Τα άγρια γιακ φθάνουν τώρα τα 10.000 από 7.000 το 1993, ενώ στο πάρκο ζουν πάνω από 50.000 άγρια γαιδούρια, από 30.000 που ήταν το 1993.

Σημαντικά τέλος έχει αυξηθεί και ο αριθμός της λεοπάρδαλης του χιονιού, του προβάτου Αργκάλι με τα εντυπωσιακά κέρατα και του μαυρολαίμη γερανού.

Το φυσικό Πάρκο Τσιανγκτάνγκ βρίσκεται σε υψόμετρο πάνω από 5.000 μέτρα, η έκτασή του είναι 298.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και φιλοξενεί δεκάδες άγρια ζώα που βρίσκονται στον κατάλογο με τα είδη προς εξαφάνιση.

Σπάνιο βίντεο με λεοπαρδάλεις του χιονιού να ζευγαρώνουν

Σπάνιες εικόνες με δύο λεοπαρδάλεις του χιονιού την ώρα που ζευγαρώνουν κατέγραψε μία υπέρυθρη κάμερα στην βορειοδυτική επαρχία της Κίνας, Γκανσού.

Το γεγονός συνέβη στα τέλη Μαρτίου στο Εθνικό Φυσικό Πάρκο Τσιλιανσάν όπου από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους οι αρχές είχαν τοποθετήσει 200 παρόμοιες κάμερες.

Το βίντεο δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα ενώ άλλες κάμερες κατέγραψαν την αρσενική λεοπάρδαλη να παρακολουθεί την θηλυκή πριν το ζευγάρωμα, το διάστημα από τον Φεβρουάριο έως και τον Μάρτιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!