Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Αυτόγραφο ποιήματος του Καβάφη θα δημοπρατηθεί στην Αθήνα
[Lifo]: Αυτόγραφο ποιήματος του Καβάφη θα δημοπρατηθεί στην Αθήνα

[Lifo]: Αυτόγραφο ποιήματος του Καβάφη θα δημοπρατηθεί στην Αθήνα

Ένα αυτόγραφο ποιήματος του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη θα δημοπρατηθεί στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα

Ένα αυτόγραφο ποιήματος του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη θα δημοπρατηθεί στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο οίκος δημοπρασιών Βέργος εγκαινιάζει τη χειμερινή περίοδο με έναν διήμερο πλειστηριασμό όπου θα δημοπρατηθούν βιβλία, χειρόγραφα, έγγραφα και χαρακτικά, την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου και την Πέμπτη 7 του μηνός, στο ξενοδοχείο Athens Plaza.

Στη συλλογή περιλαμβάνεται και το αυτόγραφο του ποιήματος «Μακρυά» του Αλεξανδρινού ποιητή, καθώς και το προσωπικό ημερολόγιο του ταξιδιού του πρίγκιπα Νικολάου στη Ρωσία, την οποία είχε επισκεφτεί το καλοκαίρι του 1916, ως απεσταλμένος του αδερφού του Κωνσταντίνου, θέλοντας να ζητήσει την υποστήριξη του Τσάρου.

Την ίδια ημέρα θα δημοπρατηθεί και το σπάνιο έργο Album Grec του Γάλλου ζωγράφου και φιλέλληνα Louis Dupre. Το έργο είχε εκδοθεί στο Παρίσι στα 1837, μετά τον θάνατό του καλλιτέχνη, και περιλαμβάνει 12 μη επιχρωματισμένες λιθογραφίες.

Στο «σφυρί» θα βγει και ένα αντίτυπο του «Περί φιλοσόφου, φιλοσοφίας, φυσικών, μεταφυσικών, πνευματικών και Θείων» του λόγιου Χριστόδουλου Παμπλέκη, πρωτοπόρου διανοητή του Νεοελληνικού Διαφωτισμού (Βιέννη 1786).

Το εικαστικό μέρος θα δημοπρατηθεί αυτόνομα την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, όπου θα πλειστηριαστούν σπουδαίοι πίνακες, μεταξύ των οποίων ο «Ρεμβασμός στο χάρτη» του Σπύρου Βασιλείου, τo έργο «Πεπόνια» του Γιάννη Κόττη και το «Κορίτσι» της Lila De Nobili.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!