Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Σε αυτό το μικρό νησί βρέθηκε «θησαυρός» που μπορεί να αλλάξει την παγκόσμια οικονομία
[Lifo]: Σε αυτό το μικρό νησί βρέθηκε «θησαυρός» που μπορεί να αλλάξει την παγκόσμια οικονομία

[Lifo]: Σε αυτό το μικρό νησί βρέθηκε «θησαυρός» που μπορεί να αλλάξει την παγκόσμια οικονομία

Στο μικρό, φαινομενικά αδιάφορο νησί Minamitori στον Ειρηνικό Ωκεανό μόλις έγινε μια τεράστια ανακάλυψη που θα μπορούσε να αλλάξει καθοριστικά το μέλλον της Ιαπωνίας και να επηρεάσει διεθνώς τις οικονομίες του πλανήτη.

Πόσο τεράστια είναι; Ένας οικονομολόγος λέει πως μπορεί να αλλάξει τους κανόνες του οικονομικού παιχνιδιού παγκοσμίως και να προκαλέσει ανακατανομή της δύναμης σε μεγάλη κλίμακα.

Κοντά σε αυτό το νησί οι ερευνητές έχουν βρει ένα σπάνιο, μεγάλο κοίτασμα ορυκτών σπάνιων γαιών που θα μπορούσε να προμηθεύσει τον πλανήτη για αιώνες, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature την Τρίτη, αναφέρει ότι το κοίτασμα περιέχει 16 εκατομμύρια τόνους πολύτιμων μετάλλων – και η ποσότητα αυτή προκαλεί δέος καθώς είναι τεράστια.

Τα ορυκτά σπανίων γαιών έχουν πάμπολλες εφαρμογές, από τις μπαταρίες smartphone, τα οπλικά συστήματα έως και τα ηλεκτρικά οχήματα. Εξ ορισμού, αυτά τα ορυκτά περιέχουν ένα ή περισσότερα από 17 μεταλλικά στοιχεία σπανίων γαιών.

Αυτά τα στοιχεία είναι πραγματικά άφθονα σε στρώματα του φλοιού της Γης, αλλά είναι συνήθως ευρέως διασκορπισμένα σε μικρά κοιτάσματα.

Εξαιτίας αυτού, είναι σπάνιο να βρεθεί οποιαδήποτε σημαντική ποσότητα των στοιχείων συγκεντρωμένη και ειδικά σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Επί του παρόντος, υπάρχουν μόνο λίγες οικονομικά βιώσιμες περιοχές όπου μπορούν να γίνονται εξορύξεις και είναι εξαιρετικά δαπανηρή η διαδικασία εξαγωγής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!