Σάββατο, 21 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 7 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 5 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Αυτό είναι το πιο πυκνοκατοικημένο σημείο της Αθήνας
[Lifo]: Αυτό είναι το πιο πυκνοκατοικημένο σημείο της Αθήνας

[Lifo]: Αυτό είναι το πιο πυκνοκατοικημένο σημείο της Αθήνας

Ποιες ευρωπαϊκές πόλεις είναι οι πιο πυκνοκατοικημένες και γιατί αυτό δεν έχει να κάνει με τον πληθυσμό τους

Ο καθηγητής Alasdair Rae του University of Sheffield μελέτησε στοιχεία από το Global Human Settlement Layer (GHSL) προκειμένου να εντοπίσει την πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή σε 15 μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, ανάμεσά τους και η Αθήνα.

Το συμπέρασμα ήταν πως παρόλο που πολλοί θεωρούν ότι η Αγγλία κρατά τα ηνία στην συγκεκριμένη κατηγορία, η αλήθεια είναι αν και πυκνοκατοικημένη συγκριτικά με άλλες πόλεις (426 άνθρωποι ανά τ.χλμ.), δεν είναι από τις χειρότερες.

Με μια πρόχειρη ματιά, διαπιστώθηκε πως κάπου Ολλανδία ζουν 505 άτομα ανά τ.χλμ. και σε φτωχότερες χώρες όπως το Μπαγκλαντές, ο αριθμός αγγίζει τα 1.252 άτομα ανά τ.χλμ.

Βέβαια, ο καθηγητής σημειώνει πως η σύνδεση του πληθυσμού με την έκταση μιας περιοχής δεν είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος ώστε να διαπιστωθεί πόσο πυκνοκατοικημένη είναι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ρωσία, που θεωρείται πυκνοκατοικημένη αλλά ανάμεσα στις πόλεις υπάρχουν μεγάλα κομμάτια άδειας γης. Τα νούμερα βγάζουν πως ζουν 8 άνθρωποι ανά τ.χλμ. αλλά η αλήθεια είναι ως οι Ρώσοι πρακτικά ζουν πολύ στριμωγμένοι στις πόλεις τους. Το ίδιο ισχύει στον Καναδά, την Αυστραλία και άλλες έντονα αστικοποιημένες χώρες.

Για το λόγο αυτό αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα της Eurostat για την πληθυσμιακή πυκνότητα το έτος 2011, τα οποία αν και σήμερα χαρακτηρίζει ξεπερασμένα, θεωρεί πως καταδεικνύουν το ότι τα ποσοστά πυκνότητας πληθυσμού διαφέρουν άρδην από αυτό που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!