Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 10 kmh
Home | LIFESTYLE - MEDIA | [Lifo]: Αυτή η διαφήμιση με τη φωνή της Έμα Τόμσον μόλις απαγορεύθηκε
[Lifo]: Αυτή η διαφήμιση με τη φωνή της Έμα Τόμσον μόλις απαγορεύθηκε

[Lifo]: Αυτή η διαφήμιση με τη φωνή της Έμα Τόμσον μόλις απαγορεύθηκε

Εκτός τηλεοπτικού αέρα βρέθηκε στη Βρετανία μία διαφήμιση με animation πρωταγωνιστές ένα κοριτσάκι και έναν μικρό ουρακοτάγκο, ως μέρος καμπάνιας της Greenpeace εναντίον των εταιρειών παραγωγής και διάθεσης φοινικέλαιου σε όλον τον κόσμο.
Το συγκεκριμένο διαφημιστικό που έγινε σε συνεργασία με την αλυσίδα σούπερμαρκετ Iceland -και ως χριστουγεννιάτικη διαφήμιση των καταστημάτων της αλυσίδας- απαγορεύθηκε, καθώς το περιεχόμενό της θεωρήθηκε ότι παραβιάζει τον κώδικα για την μετάδοση πολιτικών μηνυμάτων.

Το σενάριο είναι απλό: το κοριτσάκι ανακαλύπτει ότι μέσα στο δωμάτιο της έχει εισβάλλει ένας μικρός ουρακοτάγκος που μασουλάει τα παπούτσια της, καταστρέφει τα παιχνίδια της και κάνει άνω κάτω τη ντουλάπα της. Θέλει να τον διώξει, μέχρι που εκείνος καταφέρνει να της δείξει αυτό που συμβαίνει στα δάση που ζει το είδος του, στο δικό του σπίτι.

Η μικρή διαβεβαιώνει τον ουρακοτάγκο ότι το μέλλον θα το γράψουν μαζί και ότι θα γίνει η φωνή του σε όλον τον κόσμο. Όλα αυτά σε έμμετρο κείμενο και με την ηθοποιό Έμα Τόμσον να δανείζει τη φωνή της σ’ αυτό το κάπως τρομακτικό και διδακτικό ταυτόχρονα παραμύθι.

Ας σημειωθεί, βάσει και των στοιχείων που έχει φέρει στη δημοσιότητα η Greenpeace ότι η παραγωγή αυτού του φτηνού υλικού – του φοινικέλαιου- είναι υπεύθυνη για τη μαζική αποψίλωση αναντικατάστατων τροπικών δασών και τον επακόλουθο θάνατο απειλούμενων ειδών, συμπεριλαμβανομένου του ουρακοτάγκου, και της τίγρης και ελέφαντα της Σουμάτρα.

Οι φυτείες φοινικέλαιου έχουν χαρακτηριστεί τόσο καταστρεπτικές, που από το 1999 έως το 2015 ο πληθυσμός των ουρακοτάγκων του Βόρνεο έπεσε κατά 50%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!