Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Αυτές θα είναι οι 32 πιο ισχυρές οικονομίες το 2050
[Lifo]: Αυτές θα είναι οι 32 πιο ισχυρές οικονομίες το 2050

[Lifo]: Αυτές θα είναι οι 32 πιο ισχυρές οικονομίες το 2050

Τρέχουσες υπερδυνάμεις «πέφτουν» στην παγκόσμια κατάταξη και αντικαθίστανται από σημερινές αναδυόμενες αγορές

Μέχρι το 2050, ο κόσμος πιθανότατα θα έχει αλλάξει δραστικά σε σχέση με σήμερα, με το οικονομικό και χρηματοπιστωτικό τοπίο να μην αποτελεί εξαίρεση. Μία έκθεση της PwC, εξετάζει ποιες οικονομίες στον κόσμο θα αναδειχθούν ως μεγαλύτερες και πιο ισχυρές μετά από 33 χρόνια.

Με τίτλο «Η μακρόχρονη προοπτική: Πώς θα αλλάξει η παγκόσμια οικονομική τάξη μέχρι το 2050;», η έκθεση κατατάσσει 32 χώρες με βάση το προβλεπόμενο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν σε ισοτιμία αγοραστικής δύναμης. Η ισοτιμία αγοραστικής δύναμης (PPP) χρησιμοποιείται από μακροοικονομολόγους για να καθορίσουν την οικονομική παραγωγικότητα και το βιοτικό επίπεδο μεταξύ χωρών σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.

Πολλές από τις τρέχουσες οικονομικές υπερδυνάμεις, όπως η Ιαπωνία και η Γερμανία, θα «πέσουν» στην παγκόσμια κατάταξη και θα αντικατασταθούν από χώρες όπως η Ινδία και η Ινδονησία, που επί του παρόντος είναι αναδυόμενες αγορές.

Ακολουθεί η κατάταξη (οι αριθμοί που αναφέρονται παρακάτω αφορούν αμερικανικά δολάρια και σε σταθερή τιμή – ως πλαίσιο αναφοράς, η τρέχουσα PPP των ΗΠΑ είναι 18,562 τρισ. δολάρια)

  • 32. Ολλανδία – 1,496 τρισ. δολάρια
  • 31. Κολομβία – 2,074 τρισ. δολάρια
  • 30.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!