Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Αυτές είναι οι ευρωπαϊκές χώρες θα δεχθούν τους μετανάστες του Ocean Viking από τη Μάλτα.
[Lifo]: Αυτές είναι οι ευρωπαϊκές χώρες θα δεχθούν τους μετανάστες του Ocean Viking από τη Μάλτα.

[Lifo]: Αυτές είναι οι ευρωπαϊκές χώρες θα δεχθούν τους μετανάστες του Ocean Viking από τη Μάλτα.

Έξι χώρες θα παραλάβουν τους μετανάστες που θα αποβιβαστούν από το Ocean Viking στη Μάλτα

Έξι χώρες θα παραλάβουν τους μετανάστες από το πλοίο διάσωσης Ocean Viking δήλωσε την Παρασκευή, ο Επίτροπος Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρης Αβραμόπουλος .

«Καλοδεχούμενο το ότι έχει βρεθεί λύση για τους ανθρώπους που βρίσκονται πάνω στο Ocean Viking και ότι όλοι θα μεταφερθούν» σε διάφορες χώρες, έγραψε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στο Twitter, επαινώντας τη Μάλτα επειδή επέτρεψε στο σκάφος να δέσει και στους ανθρώπους που μεταφέρει να αποβιβαστούν εκεί.

Πρόσθεσε πως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ρουμανία, το Λουξεμβούργο, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία συμφώνησαν να δεχθούν τους μετανάστες.

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ δήλωσε ότι βρέθηκε ευρωπαϊκή λύση για την αποβίβαση και κατανομή των 356 μεταναστών που βρίσκονται πάνω στο σκάφος Ocean Viking σε έξι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Όλοι οι μετανάστες πάνω στο σκάφος» ανθρωπιστικών αποστολών των ΜΚΟ SOS Μεσόγειος και Γιατροί Χωρίς Σύνορα θα μεταφερθούν σε ένα στρατιωτικό σκάφος της Μάλτας, θα αποβιβαστούν στη συνέχεια στην ξηρά και θα κατανεμηθούν ανάμεσα στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο, την Πορτογαλία και τη Ρουμανία», διευκρίνισε ο Μουσκάτ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ δήλωσε πως η Γαλλία θα υποδεχθεί 150 από τους 356 μετανάστες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!