Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Αυτές είναι οι χώρες της Ευρώπης που θα πληγούν περισσότερο στην περίπτωση ενός άτακτου Brexit
[Lifo]: Αυτές είναι οι χώρες της Ευρώπης που θα πληγούν περισσότερο στην περίπτωση ενός άτακτου Brexit

[Lifo]: Αυτές είναι οι χώρες της Ευρώπης που θα πληγούν περισσότερο στην περίπτωση ενός άτακτου Brexit

Ιρλανδία και Γερμανία είναι μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών που θα πληγούν περισσότερο στην περίπτωση ενός άτακτου Brexit

Ιρλανδία και Γερμανία είναι οι χώρες της Ευρώπης που θα πληγούν περισσότερο από ένα άτακτο Brexit , σύμφωνα με έκθεση του Πανεπιστημίου του Ρότερνταμ.

Σε περίπτωση που η Βρετανία αποχωρήσει χωρίς μία συμφωνία από την ΕΕ, το κόστος για την Ευρώπη σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις του ΔΝΤ θα φτάσουν τα 221,3 δισεκ. δολάρια, με παράλληλες απώλειες του 0,7% των θέσεων εργασίας στην ήπειρο.

Όμως, σύμφωνα με μία πρόσφατη έκθεση του Πανεπιστημίου του Ρότερνταμ για τις επιπτώσεις του Brexit στην ΕΕ προβλέπει πως οι περιοχές της ηπείρου που θα ανακάμψουν συντομότερα από το «σοκ» αυτό θα είναι ακριβώς εκείνες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην έκθεση, με τίτλο «Η διαίρεση της Ευρώπης; Οικονομική έκθεση στο Brexit περιοχών και χωρών από τις δύο πλευρές της Μάγχης» (Τhe continental divide? Economic exposure to Brexit in regions and countries on both sides of The Channel τονίζεται πως το δεύτερο θύμα μετά τη Βρετανία που θα πληγεί από μία έξοδό της χωρίς συμφωνία, είναι οι περιοχές της Ιρλανδίας, οι οποίες θα εκτεθούν στα οικονομικά αποτελέσματα του Brexit στο ίδιο επίπεδο με τις λιγότερο πληγείσες βρετανικές περιοχές, δηλ. το Λονδίνο και τη Βόρειο Σκωτία.

Στη συνέχεια, κι αυτό αποτελεί έκπληξη, οι επόμενες περιοχές που θα πληγούν από το διαζύγιο Βρετανίας και Ευρώπης είναι οι εξαγωγικές περιοχές της νότιας Γερμανίας, με απώλειες περίπου στο ένα τρίτο των βρετανικών και του μισού των ιρλανδικών περιοχών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!