Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 13 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Αυτά είναι τα συχνότερα ατυχήματα των ηλεκτρολόγων
[Lifo]: Αυτά είναι τα συχνότερα ατυχήματα των ηλεκτρολόγων

[Lifo]: Αυτά είναι τα συχνότερα ατυχήματα των ηλεκτρολόγων

Ημερίδα στη Θεσσαλονίκη με οδηγίες για την περίπτωση που συμβεί το κακό

Η ηλεκτροπληξία, τα εγκαύματα και το πέσιμο από τη σκάλα είναι τα συχνότερα ατυχήματα των ηλεκτρολόγων εν ώρα εργασίας, ενώ τα πεσίματα από τη σκάλα ή από ύψος έχουν το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας και τα περισσότερα προβλήματα αποκατάστασης. Κρίσιμο για τη ζωή ενός τραυματία είναι το χρονικό διάστημα από τον τραυματισμό μέχρι να φτάσει επί τόπου κάποιο ασθενοφόρο, γιατρός ή άλλος ειδικός. Οδηγίες για την καλύτερη διαχείριση της κατάστασης αυτής έδωσαν σήμερα γιατροί και διασώστες του ΕΚΑΒ, κατά τη διάρκεια ημερίδας που διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν. Θεσσαλονίκης (ΣΕΗΘ) και το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφεραν η γιατρός του ΕΚΑΒ Ολυμπία Νικολαϊδου και οι διασώστες Ιωάννης Ακαλίδης, Δημήτριος Βέλλιος και Ευάγγελος Μαντζικόπουλος, οποιοσδήποτε βρεθεί στη θέση εκείνου που πρέπει να βοηθήσει έναν τραυματία, θα πρέπει κατ΄ αρχήν να βεβαιωθεί ότι δεν κινδυνεύει και η δική του ασφάλεια, ενώ οφείλει να παραμείνει ήρεμος και να εμψυχώσει το θύμα ώστε να παραμείνει στη ζωή μέχρι να φτάσει ιατρική βοήθεια.

Ειδικότερα, καλώντας το 166 ή το 112 θα πρέπει να δώσει σαφείς πληροφορίες για το τι συμβαίνει, σε ποιο σημείο ακριβώς, πόσοι είναι οι πάσχοντες, ποιος καλεί στο τηλέφωνο και ποιος είναι ο αριθμός του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!