Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Αυστραλία: Συνελήφθησαν ακτιβιστές της Extinction Rebellion στο Σίδνεϊ
[Lifo]: Αυστραλία: Συνελήφθησαν ακτιβιστές της Extinction Rebellion στο Σίδνεϊ

[Lifo]: Αυστραλία: Συνελήφθησαν ακτιβιστές της Extinction Rebellion στο Σίδνεϊ

Δράσεις υπέρ της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής ξεκίνησαν ακτιβιστές της Extinction Rebellion σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία

Περίπου 30 ακτιβιστές της οικολογικής οργάνωσης Extinction Rebellion συνελήφθησαν στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας στο πλαίσιο κινητοποιήσεων για το κλίμα.

Οι ακτιβιστές της οικολογικής οργάνωσης Extinction Rebellion ξεκίνησαν τις παγκόσμιες δράσεις τους υπέρ της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής σήμερα από την πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας κλείνοντας κεντρικούς δρόμους και υπουργεία, ενώ κάποιοι εξ αυτών εισέβαλαν και σε υποκατάστημα τράπεζας.

Οι κινητοποιήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των περίπου 60 δράσεων που έχει σχεδιάσει η οργάνωση, η οποία ιδρύθηκε στη Βρετανία και αξιώνει οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να κηρύξουν «κατάσταση κλιματικής και οικολογικής έκτακτης ανάγκης» και να μειώσουν στο μηδέν ως το 2025 τις εκπομπές των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν δήλωσε σε δημοσιογράφους: «Δεν θα αντιταχθώ ποτέ στο δικαίωμα κάποιου να μπορέσει να εκφράσει τη γνώμη του και τη φωνή του, όμως το να εμποδίζουν τους ανθρώπους να πάνε στις δουλειές τους δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι μας φέρνει πιο κοντά στην κλιματική δράση στην οποία καλούν».

Κάποιοι διαδηλωτές μάλιστα κατέλαβαν το κεντρικό κατάστημα της τράπεζας ANZ «προκειμένου να την πιέσουν να πάψει να χρησιμοποιεί τα ορυκτά καύσιμα», επεσήμαναν οι οργανωτές του κινήματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!