Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Αυστραλία: Οι πολίτες είπαν «ναι» στη νομιμοποίηση των γάμων ομοφυλοφίλων
[Lifo]: Αυστραλία: Οι πολίτες είπαν «ναι» στη νομιμοποίηση των γάμων ομοφυλοφίλων

[Lifo]: Αυστραλία: Οι πολίτες είπαν «ναι» στη νομιμοποίηση των γάμων ομοφυλοφίλων

Οι Αυστραλοί τάχθηκαν με μεγάλη πλειοψηφία υπέρ των γάμων μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου, σε μια ιστορική ψηφοφορία.

Περισσότεροι από 12,7 εκατ. πολίτες -περίπου το 79.5% όσων έχουν δικαίωμα ψήφου- συμμετείχαν στη δημόσια διαβούλευση που διεξήχθη με την υποβολή ψήφων μέσω ταχυδρομείου και διήρκεσε οχτώ εβδομάδες. Η ψηφοφορία ήταν εθελοντική και τα αποτελέσματά της μη δεσμευτικά.

Περίπου το 62% των συμμετεχόντων τάχθηκαν υπέρ των γάμων ομόφυλων ζευγαριών, όπως γνωστοποίησε η αυστραλιανή στατιστική υπηρεσία κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στην Καμπέρα. Το «όχι» συγκέντρωσε 38,4%.

Σύμφωνα με το BBC, ένα νομοσχέδιο για αλλαγή του υπάρχοντος νόμου κατατέθηκε στη Γερουσία αργά την Τετάρτη και θα ακολουθήσει συζήτηση για ενδεχόμενες τροποποιήσεις. Ο πρωθυπουργός Mάλκολμ Τέρνμπουλ δήλωσε πως η κυβέρνησή του θα επιδιώξει να ψηφιστεί ο νόμος από το κοινοβούλιο μέχρι τα Χριστούγεννα.

«Εκατομμύρια Αυστραλοί μίλησαν και είπαν συντριπτικό “ναι” στην ισότητα των γάμων. Είπαν ναι στην ισότητα, ναι στη δέσμευση, ναι στην αγάπη», δήλωσε ο Τέρνμπουλ, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

Στο Σίδνεϊ χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν το αποτέλεσμα, ανάμεσά τους διασημότητες όπως ο ολυμπιονίκης της κολύμβησης Ίαν Θορπ.

Η πλειοψηφία των Αυστραλών διάκειται ευνοϊκά έναντι των γάμων προσώπων του ίδιου φύλου, όμως οι πολιτικές συγκρούσεις για το ζήτημα είχαν αποτρέψει κάθε πρόοδο στο ζήτημα για δέκα χρόνια και πλέον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!