Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική απεργία στις 24 Σεπτεμβρίου
[Lifo]: ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική απεργία στις 24 Σεπτεμβρίου

[Lifo]: ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική απεργία στις 24 Σεπτεμβρίου

Πανελλαδική απεργία στις 24 Σεπτεμβρίου προκήρυξε και η ΑΔΕΔΥ, ενώ νωρίτερα η ΠΝΟ γνωστοποίησε πως θα κρατήσει δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία για την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου προκήρυξε και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ , με κεντρικό αίτημα την «απόσυρση του αντεργατικού αναπτυξιακού νομοσχεδίου».

Παράλληλα, σημειώνει ότι, σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμένει στην προώθηση και την ψήφισή του, θα προχωρήσει σε απεργιακή κλιμάκωση. Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό πως απεργία για την ίδια μέρα προκήρυξε και η ΠΝΟ . Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει ότι στόχος του νέου Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου είναι «ο κυβερνητικός εργοδοτικός έλεγχος των σωματείων, η φαλκίδευση του απεργιακού δικαιώματος και η καταστρατήγηση των ΣΣΕ».

«Ουσιαστικά, επιχειρείται ο εργοδοτικός – κυβερνητικός έλεγχος και το φακέλωμα των Σωματείων και των συνδικαλιστών», αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σημειώνοντας πως με το νομοσχέδιο ενισχύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας. «Ιδιωτικοποιούνται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί των επενδυτικών σχεδίων και ανοίγει ο δρόμος για τη συνολική αποστέρηση από το Δημόσιο της δυνατότητας να ελέγχει τις εργασιακές συνθήκες, τα φορολογικά και ασφαλιστικά έσοδα, την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων και την προστασία του περιβάλλοντος», σημειώνει η ΑΔΕΔΥ καλώντας σε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019 και σε πανελλαδικές στάσεις εργασίας στις 19, 20 και 23 Σεπτεμβρίου 2019.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!