Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Αχτσιόγλου: Μπορεί να υπάρξει μία «επί της αρχής» πολιτική συμφωνία στο Eurogroup
[Lifo]: Αχτσιόγλου: Μπορεί να υπάρξει μία «επί της αρχής» πολιτική συμφωνία στο Eurogroup

[Lifo]: Αχτσιόγλου: Μπορεί να υπάρξει μία «επί της αρχής» πολιτική συμφωνία στο Eurogroup

Κομβικό ρόλο στο Eurogroup θα έχει η συζήτηση για τα εργασιακά, ακριβώς επειδή είναι ένα «βαθιά πολιτικό θέμα», τόνισε η υπουργός

Επαφές με εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε χθες και σήμερα η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, στις Βρυξέλλες. Σε δηλώσεις της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τόνισε ότι «μεταφέραμε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την ανάγκη επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα. Στο σύνολό τους, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τα οποία συναντήθηκα υποστηρίζουν θερμά τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την επαναφορά της χώρας σε αυτό που αποτελεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο στα εργασιακά δικαιώματα». 

Η υπουργός εκτίμησε ακόμα ότι στο επικείμενο Εurogroup της 5ης Δεκεμβρίου μπορεί να υπάρξει μία «επί της αρχής» πολιτική συμφωνία για το σύνολο των ζητημάτων της β’ αξιολόγησης. Επίσης, εκτίμησε ότι στο Eurogroup κομβικό ρόλο θα έχει η συζήτηση για τα εργασιακά, ακριβώς επειδή είναι ένα «βαθιά πολιτικό θέμα», το οποίο δεν μπορεί να λυθεί σε επίπεδο τεχνικής διαπραγμάτευσης.

Όσον αφορά τις συναντήσεις στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με την ίδια, τα μέλη του ΕΚ υποστήριξαν από την πλευρά τους, ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να βρίσκεται σε κατάσταση εξαίρεσης από το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, επειδή βρίσκεται σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και η Ευρώπη δεν θα πρέπει να επιτρέψει μία τέτοια εξαίρεση της Ελλάδας από το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!