Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Η Αχτσιόγλου απαντά στο ΔΝΤ μέσω επιστολής στους Financial Times: Δεν δεχόμαστε μειώσεις συντάξεων
[Lifo]: Η Αχτσιόγλου απαντά στο ΔΝΤ μέσω επιστολής στους Financial Times: Δεν δεχόμαστε μειώσεις συντάξεων

[Lifo]: Η Αχτσιόγλου απαντά στο ΔΝΤ μέσω επιστολής στους Financial Times: Δεν δεχόμαστε μειώσεις συντάξεων

Η υπουργός εξηγεί τη θέση της κυβέρνησης «με την ελπίδα ότι θα ακούσει η Κριστίν Λαγκάρντ»

Επιστολή της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, δημοσιεύουν οι Financial Times, υπό τον τίτλο «Οι συνταξιούχοι της Ελλάδας έχουν μετά βίας τα προς το ζην». Η υπουργός τονίζει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχθεί περαιτέρω μειώσεις συντάξεων.

Όπως επισημαίνει, «δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την επιμονή του ΔΝΤ για περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις», ενώ συμπληρώνει ότι ως υπουργός απαντά «με την ελπίδα ότι θα ακούσει η Κριστίν Λαγκάρντ».  Η Έφη Αχτσιόγλου τονίζει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή πως οι ηλικιωμένοι στην Ελλάδα είναι σε χειρότερη κατάσταση απ’ ό,τι οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη, διότι δεν έχουν πρόσβαση σε άλλες παροχές.

Ακόμα, αμφισβητεί τα στοιχεία στα οποία βασίζεται η κατηγορία ότι το ελληνικό σύστημα συντάξεων είναι υπερβολικά γενναιόδωρο και «στεγνώνει» την ελληνική οικονομία. Αναφέρει ότι είναι παραπλανητική η σύγκριση που λέει ότι για τις συντάξεις στην Ελλάδα απαιτείται περίπου το 11% του ΑΕΠ, έναντι του μέσου όρου 2,25% στην ευρωζώνη.

Ειδικότερα, υπογραμμίζει ότι μετά την εφαρμογή του νέου νόμου για τις συντάξεις πέρυσι, η συνολική κρατική χρηματοδότηση των συντάξεων προβλέπεται να είναι μικρότερη του 9% του ΑΕΠ. Επιπλέον, ο μέσος όρος της ευρωζώνης σχετίζεται μόνο με το κόστος χρηματοδότησης των ελλειμμάτων του συνταξιοδοτικού συστήματος και όχι τις συνολικές δαπάνες, αναφέρει η υπουργός προσθέτοντας ότι το συγκρίσιμο ποσοστό για την Ελλάδα είναι περίπου 5% του ΑΕΠ.

Η διαφορά δεν σχετίζεται με ένα πολύ γενναιόδωρο συνταξιοδοτικό σύστημα, σημειώνει στην επιστολή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!