Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Α’ κατοικία: H κυβέρνηση καταθέτει την Παρασκευή τη ρύθμιση με μονομερή ενέργεια
[Lifo]: Α’ κατοικία: H κυβέρνηση καταθέτει την Παρασκευή τη ρύθμιση με μονομερή ενέργεια

[Lifo]: Α’ κατοικία: H κυβέρνηση καταθέτει την Παρασκευή τη ρύθμιση με μονομερή ενέργεια

Κυβερνητικές πηγές τονίζουν πως την Παρασκευή θα κατατεθεί η ρύθμιση για την προστασία της α΄ κατοικίας ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις με τους θεσμούς

Την Παρασκευή, 22 Μαρτίου, αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση τη ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας, στη βάση της συμφωνίας κυβέρνησης – τραπεζών, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Η πληροφορία αυτή έρχεται ενώ κυβέρνηση και θεσμοί δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία για το νομοθετικό σχήμα που θα διαδεχθεί τον νόμο Κατσέλη.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, μέχρι την Παρασκευή θα συνεχιστεί η συζήτηση με τους εποπτικούς θεσμούς του τραπεζικού συστήματος για την αποσαφήνιση τεχνικών λεπτομερειών.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα στο συνέδριο της Κομισιόν και του ΙΟΒΕ ο εκπρόσωπος της Επιτροπής στην αποστολή για την Ελλάδα, Ντέκλαν Κοστέλο, χαρακτήρισε πολύπλοκο το θέμα, υπογράμμιζοντας ωστόσο ότι οι θεσμοί εργάζονται με τις ελληνικές αρχές για να προλάβουν το Eurogroup της 5ης Απριλίου και ότι υπάρχει η δυναμική για την επίτευξη μίας ισορροπίας ανάμεσα σε όλες τις πλευρές.

Στόχος όπως είπε αφενός να ενισχυθεί η προσπάθεια εξυγίανσης των κόκκινων δανείων, αφετέρου να προστατευτούν οι ευάλωτοι δανειολήπτες. Χρειάζεται όμως προσοχή στον σχεδιασμό, γιατί συν τοις άλλοις θα έχει και δημοσιονομικό κόστος: 150 εκατ. το 2019, 200 εκατ. ευρώ το 2020 και συνολικά 800 εκατ. ευρώ έως το 2022.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!