Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Lifo]: Σε 900 κατασχέσεις την ημέρα προχωρά η εφορία για χρέη
[Lifo]: Σε 900 κατασχέσεις την ημέρα προχωρά η εφορία για χρέη

[Lifo]: Σε 900 κατασχέσεις την ημέρα προχωρά η εφορία για χρέη

Ενώ αυξάνονται συνεχώς οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο

Η οικονομική δυσπραγία των φορολογούμενων αποτυπώνεται καθαρά στα νέα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων καθώς οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο αυξήθηκαν στα 5,47 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του έτους, ενώ την ίδια ώρα, πραγματοποιούνται καθημερινά περίπου 900 κατασχέσεις και δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών από τις αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με τα στοιχειά της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, συνολικά 3,8 εκατομμύρια φορολογούμενοι και επιχειρήσεις χρωστούν στο ελληνικό Δημόσιο περισσότερα από 95 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο μήνα με τον μήνα αυξάνεται καθώς οι φορολογούμενοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, αφήνοντας απλήρωτους τους φόρους που τους αναλογούν.

Eάν συνυπολογισθούν και τα στοιχεία του Ιουλίου, όπου ένας στους τρεις φορολογουμένους δεν πλήρωσε την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, τότε πιθανόν χιλιάδες φορολογούμενοι να προστεθούν στη μεγάλη λίστα των οφειλετών του Δημοσίου.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, η φορολογική διοίκηση απαντά με κατασχέσεις, πλειστηριασμούς και ποινικές διώξεις στο κύμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχουν δημιουργηθεί στο πρώτο εξάμηνο του έτους. Σε καθημερινή βάση τα αρμόδια τμήματα των εφοριών διενεργούν περίπου 900 κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και γενικότερα τραπεζικών λογαριασμών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!