Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: 8 facts για τη νέα Βουλή μέσα από κατατοπιστικά γραφήματα
[Lifo]: 8 facts για τη νέα Βουλή μέσα από κατατοπιστικά γραφήματα

[Lifo]: 8 facts για τη νέα Βουλή μέσα από κατατοπιστικά γραφήματα

Ποσοστά και έδρες κομμάτων, ηλικίες και επαγγέλματα βουλευτών, γυναικεία συμμετοχή ανά κόμμα και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία από την ΙΗ’ Κοινοβουλευτική Περίοδο, όπως τα συνέλεξε το Vouliwatch

To LIFO.gr παρουσιάζει, μέσω των στοιχείων που συνέλεξε το Vouliwatch , όλα τα στατιστικά της νέας Βουλής , όπως προέκυψαν από τις πρόσφατες Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Δείτε στα παρακάτω γραφήματα το ποσοστό και τις έδρες που κατέλαβε το κάθε κόμμα, τη μεταβολή σε σχέση με το 2015, το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές, τον μέσο όρο ηλικίας των βουλευτών (και ανά κόμμα), το ποσοστό συμμετοχής των γυναικών στην ΙΗ’ Κοινοβουλευτική Περίοδο (και ανά κόμμα), το ποσοστό των επανεκλεγέντων και τα πιο συνήθη επαγγέλματα των βουλευτών.

Το Vouliwatch είναι μία ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία ανοιχτής διακυβέρνησης, ενίσχυσης της διαφάνειας και της λογοδοσίας και προώθησης της δημοκρατικής συμμετοχής με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας. Μέσω του Vouliwatch οι πολίτες μπορούν να παρακολουθούν και να αξιολογούν το νομοθετικό και κοινοβουλευτικό έργο, με εύληπτο και απλοποιημένο τρόπο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!