Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
38 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
31 °C 5 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: 400 άνθρωποι ζούσαν στοιβαγμένοι κάτω από πολυτελείς κατοικίες στο Πεκίνο
[Lifo]: 400 άνθρωποι ζούσαν στοιβαγμένοι κάτω από πολυτελείς κατοικίες στο Πεκίνο

[Lifo]: 400 άνθρωποι ζούσαν στοιβαγμένοι κάτω από πολυτελείς κατοικίες στο Πεκίνο

Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι υπολογίζεται ότι ζουν συνολικά στο υπόγειο δίκτυο του Πεκίνου, σε πρώην καταφύγια

Ο πρόσφατος εντοπισμός περίπου 400 ατόμων που διέμεναν σε ένα υπόγειο, κάτω από ένα πολυτελές συγκρότημα διαμερισμάτων στο Πεκίνο, ανέδειξε εκ νέου τη στεγαστική κρίση που πλήττει την κινέζικη πρωτεύουσα.

Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι -αποκαλούμενοι shuzu ή «φυλή των αρουραίων»- υπολογίζεται ότι ζουν στο υπόγειο δίκτυο του Πεκίνου, σε διαιρεμένα καταφύγια που δημιουργήθηκαν τις δεκαετίες 1970 και 1980.

Το περασμένο Σάββατο, ρεπορτάζ σε κρατικό ραδιόφωνο αναφέρθηκε στην ύπαρξη ενός υπόγειου «λαβυρίνθου», με δωμάτια χωρίς παράθυρα και μόλις μία έξοδο κινδύνου, στο πολυτελές συγκρότημα διαμερισμάτων Julong Gardens, στο βορειοανατολικό Πεκίνο.

Σύμφωνα με το China National Radio, οι ιδιοκτήτες σπιτιών στην περιοχή άρχισαν να υποψιάζονται πως συμβαίνει κάτι όταν άρχισαν να βλέπουν πολλούς αγνώστους στο κτίριο. Στη συνέχεια, ανακάλυψαν τα κρυμένα δωμάτια πίσω από μία πόρτα στο υπόγειο, σε ένα από τα κτίρια του συγκροτήματος.

Το υπόγειο είχε χωριστεί σε κοιτώνες με κουζίνες και «δωμάτιο καπνίσματος», καθώς και σε μικροσκοπικά μονόκλινα δωμάτια. Οι ένοικοι ήταν κυρίως εσωτερικοί μετανάστες εργάτες, και οι συνθήκες διαβίωσης ήταν σε πλήρη αντίθεση με εκείνες των ενοίκων πάνω από το έδαφος στα κτίρια του Julong Gardens.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!