Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: 35 βουλευτές της Ν.Δ. απουσίαζαν από την ψηφοφορία για την κατάργηση των διακρίσεων- και μία «έκπληξη»
[Lifo]: 35 βουλευτές της Ν.Δ. απουσίαζαν από την ψηφοφορία για την κατάργηση των διακρίσεων- και μία «έκπληξη»

[Lifo]: 35 βουλευτές της Ν.Δ. απουσίαζαν από την ψηφοφορία για την κατάργηση των διακρίσεων- και μία «έκπληξη»

Απόντες και οι Καμμένος, Κουντουρά και Κόκκαλης-Παρών από το ΚΚΕ

Με μεγάλη πλειοψηφία αλλά και με πολλές απουσίες βουλευτών, ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την κατάργηση των διακρίσεων στην εργασία λόγω φύλου, θρησκείας, εθνότητας, σεξουαλικού προσανατολισμού.

Συγκεκριμένα, από τη Ν.Δ. που ψήφισε υπέρ του νομοσχεδίου, απουσίαζαν 35 βουλευτές ενώ κατά ψήφισαν 3 βουλευτές των ΑΝΕΛ(Πάνος Καμμένος, Έλενα Κουντουρά, Βασίλης Κόκκαλης) , ο ανεξάρτητος Νικολόπουλος και-προκαλώντας έκπληξη-ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, ανεξάρτητος πλέον, διαγραμμένος από το ΠΑΣΟΚ.

Συνολικά ψήφισαν 223 και απουσίασαν 73 βουλευτές.

Η ψήφος του κ. Γρηγοράκου προκάλεσε την έκδοση ανακοίνωσης από τον υπουργό Δικαιοσύνης, με την οποία κάνει λόγο για «δυσάρεστες εκπλήξεις για τους εμπνευστές του αιτήματος διενέργειας ονομαστικής ψηφοφορίας»

Η ανακοίνωση του κ. Κοντονή:

«Δυσάρεστες εκπλήξεις για τους εμπνευστές του αιτήματος διενέργειας ονομαστικής ψηφοφορίας επεφύλαξε η σημερινή διαδικασία. Όχι μόνο τα υπό ψήφιση άρθρα 1, 2 3 και 4 του σχεδίου νόμου υπερψήφισαν βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποδεικνύοντας ότι κανένα πολιτικό ζήτημα δεν υφίσταται, αλλά το “ενδιαφέρον” είναι ότι τα καταψήφισε ο ανεξάρτητος κεντροαριστερός Λεωνίδας Γρηγοράκος. Είναι προφανές ότι τις αιτιάσεις οι εκπρόσωποι της κεντροαριστεράς θα πρέπει να τις απευθύνουν και προς τον ομοϊδεάτη τους» σχολίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής αμέσως μετά το πέρας της ψηφοφορίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!