Σάββατο, 15 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Η 19χρονη Ντέμπορα σκότωσε τον πατέρα της για να γλιτώσει από το ξύλο – Η ιστορία που συγκλονίζει τη Ιταλία
[Lifo]: Η 19χρονη Ντέμπορα σκότωσε τον πατέρα της για να γλιτώσει από το ξύλο – Η ιστορία που συγκλονίζει τη Ιταλία

[Lifo]: Η 19χρονη Ντέμπορα σκότωσε τον πατέρα της για να γλιτώσει από το ξύλο – Η ιστορία που συγκλονίζει τη Ιταλία

Η Deborah Sciacquatori ενήργησε σε αυτοάμυνα και σκότωσε τον πατέρα της για να γλιτώσει από μια ακόμη επίθεση

Συγκλονισμένη είναι η ιταλική κοινή γνώμη από την ιστορία τη Deborah που σκότωσε τον πατέρα της για να γλιτώσει από έναν πολυετή κύκλο βίας με θύμα τη μητέρα της και την ίδια.

Σήμερα, και ενώ η αποκάλυψη του εφιάλτη που ζούσαν οι γυναίκες της οικογένειας είναι σε όλο τον ιταλικό Τύπο, οι εισαγγελείς αποφάσισαν να άρουν τον κατ’ οίκον περιορισμό για τη 19χρονη που σκότωσε τον βίαιο πατέρα της στο σπίτι τους, βόρεια της Ρώμης.

Η Deborah Sciacquatori ενήργησε σε αυτοάμυνα κατά τη διάρκεια περιστατικού ενδοοικογενειακής βίας και κακοποίησης, αποφάσισε ο τοπικός εισαγγελέας. Αρχικά συνελήφθη κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία, αλλά αντιμετωπίζει τώρα πολύ μικρότερη κατηγορία καθώς της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της νόμιμης αυτοάμυνας. Εκτιμάται ωστόσο πως ίσως υπάρξει οριστική απαλλαγή της.

Ο εισαγγελέας είπε ότι ικέτευε τον πατέρα της να σταματήσει την κακοποίηση. Ενδέχεται το επόμενο δεκαπενθήμερο να ζητηθεί από τον ανακριτή να κλείσει την υπόθεση επειδή η νεαρή κοπέλα, σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε σήμερα, ενήργησε σε αυτοάμυνα», δήλωσε ο εισαγγελέας Tivoli Francesco Menditto.

Η υπόθεση αναθέρμανε τη συζήτηση σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία στην Ιταλία, του πότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί νόμιμα η αυτοάμυνα, αλλά και του πώς τα θύματα θα βρουν τη στήριξη και το θάρρος να ζητήσουν βοήθεια. Ο άνδρας που πέθανε, ο 41χρονος πρώην μπόξερ Lorenzo Sciacquatori, ήταν γνωστός για το βίαιο χαρακτήρα του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!