Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: 17χρονοι μαθητές δημιούργησαν με ελάχιστο κόστος το πανάκριβο φάρμακο του πιο μισητού CEO του πλανήτη
[Lifo]: 17χρονοι μαθητές δημιούργησαν με ελάχιστο κόστος το πανάκριβο φάρμακο του πιο μισητού CEO του πλανήτη

[Lifo]: 17χρονοι μαθητές δημιούργησαν με ελάχιστο κόστος το πανάκριβο φάρμακο του πιο μισητού CEO του πλανήτη

Η ειρωνική αντίδρασή του Martin Shrkeli στο σπουδαίο επίτευγμα των νεαρών μαθητών από την Αυστραλία ήταν απολύτως αναμενόμενη

Ο Martin Shkreli, ο άνθρωπος που χαρακτηρίστηκε ως «ο πιο μισητός άνθρωπος του πλανήτη» όταν αποφάσισε να αυξήσει την τιμή του φαρμάκου «Daraprim» κατά 5500% (σ.σ. από $13 στα $750), ενός σκευάσματος που χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της τοξοπλάσμωσης (μιας ασθένειας που μεταδίδεται μέσω της τροφής και προσβάλλει ασθενείς με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα όπως αυτοί που πάσχουν από AIDS, ελονοσία ή καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες) ίσως και να βρήκε επιτέλους το δάσκαλό του.

Όπως αναφέρει το BBC, μία ομάδα 17χρονων μαθητών από σχολείο του Σίδνεϊ κατάφερε να ανασυνθέσουν το βασικό συστατικό του φαρμάκου για μόλις 20 δολάρια.

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές του σχολείου Sydney Grammar κατάφεραν να παράξουν 3,7 γραμμάρια πυριμεθαμίνης μέσα στο εργαστήριο χημείας του σχολείου.

Μπορεί κανείς εύκολα να αντιληφθεί τη σπουδαιότητα του επιτεύγματός τους αν αναλογιστεί πως η τιμή για τη συγκεκριμένη ποσότητα αυτού του ενεργού συστατικού στις ΗΠΑ αγγίζει τα 110.000 δολάρια.

«Δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο, αλλά αυτό ακριβώς είναι το θέμα, νομίζω, γιατί είμαστε απλώς μαθητές», δήλωσε ο Charles Jameson, ένα από τα αγόρια, στο BBC.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!