Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Η 16η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής άνοιξε τις πύλες της στη Βενετία – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
[Lifo]: Η 16η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής άνοιξε τις πύλες της στη Βενετία – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

[Lifo]: Η 16η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής άνοιξε τις πύλες της στη Βενετία – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ανοίγει, σήμερα, τις πύλες της στο ευρύ κοινό, η 16η Μπιενάλε αρχιτεκτονικής της Βενετίας.

Ο τίτλος «Freespace» (Ελεύθερος Χώρος), που έχουν επιλέξει οι δύο επιμελήτριες Υβόν Φάρελ και Σέλεϊ Μακναμάρα υποδεικνύει τη θεματική γραμμή στο Αρσενάλε, με την οποία συντονίζονται, σε μεγάλο βαθμό, πολλές προτάσεις στα περίπτερα κάθε χώρας.

Η Μπιενάλε φιλοξενείται στον ιστορικό χώρο διεξαγωγής της, στο Giardini della Biennale, και επεκτείνεται σε μία πλειάδα από παράλληλες εκδηλώσεις και εκθέσεις σε πολλά σημεία και χώρους μέσα στην ίδια την πόλη της Βενετίας.

Στη φετινή Μπιενάλε αρχιτεκτονικής συμμετέχουν 63 χώρες.

Σύμφωνα με τις επιμελήτριες η αρχιτεκτονική, ως τεχνική λειτουργία αλλά και ως εμπνευσμένη δημιουργία, αντανακλά άμεσα στην κοινωνία, ρυθμίζοντας πολλές από τις διεργασίες σε οικιστικό, αστικό και οικονομικο-πολιτικό επίπεδο.

Η διαμόρφωση και αναδιάπλαση του χώρου, η δημιουργία επιπέδων ζωής αντανακλά μία γενναιοδωρία πνεύματος και μία αίσθηση ανθρωπισμού, που εστιάζουν την προσοχή στην ίδια την ποιότητα του χώρου.

Μία από τις κύριες αποστολές της αρχιτεκτονικής είναι να προσφέρει ελεύθερους χώρους (…) και να αντιμετωπίζει τις ανέκφραστες επιθυμίες του ξένου αντί να στρέφεται προς την ικανοποίηση αυστηρά εμπορικών χρήσεών της, τονίζουν στο «μανιφέστο» του «Freespace» οι δύο επιμελήτριες με έδρα το Δουβλίνο.

Η γενικότερη εικόνα της Μπιενάλε δικαιώνει το όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον του κόσμου, πέρα από τους ειδήμονες του χώρου, για την έκθεση των αρχιτεκτονικών προτάσεων διεθνώς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!