Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 3 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Lifo]: 10 πράγματα που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε στο Facebook τώρα
[Lifo]: 10 πράγματα που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε στο Facebook τώρα

[Lifo]: 10 πράγματα που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε στο Facebook τώρα

Με την αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί γύρω από το Facebook σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων η ανησυχία όλων γίνεται και πιο έντονη. Μπορούμε όμως ακόμα και τώρα να προστατεύσουμε (μέχρι ενός σημείου) τα προσωπικά μας δεδομένα, διαγράφοντας, κρύβοντας ή προστατεύοντας κάποια στοιχεία του λογαριασμού μας.

Τις τελευταίες ημέρες έγινε ξαφνικά της μόδας να μισεί κάποιος το Facebook. Μόνο που τη στιγμή αυτή, κάποιοι την έβλεπαν να έρχεται εδώ και πολλούς μήνες. Μέχρι που ξαφνικά όλοι μάθαμε ότι το κοινωνικό δίκτυο βοήθησε τους Δημοκρατικούς να χάσουν τις εκλογές, δείχνοντας έτσι ξεκάθαρα πόσο μπορεί να ελέγχει την πληροφορία που βλέπουμε καθημερινά στις ροές και πως τελικά δεν μπορούμε να απαιτούμε κανέναν αυστηρό έλεγχο σχετικά με τα προσωπικά μας δεδομένα, παρά μόνο τους απλούς που μάς παρέχουν οι όροι συμφωνίας της χρήσης του.

Το ολοκληρωτικό #deletefacebook δεν αποτελεί λύση, γιατί κανένας δεν θέλει να χάσει τις επαφές που «έχτισε» όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης, ας μην γελιόμαστε, η πρακτική του Facebook δεν διαφέρει καθόλου από εκείνες του Twitter ή του YouTube: σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες εμείς όλοι είμαστε το προϊόν, και αυτό δεν ισχύει μόνο στο Facebook. Απλά, τώρα το Facebook κατάλαβε ότι δεν μπορεί να νευριάζει άλλο το προϊόν του και για ένα μικρό διάστημα θα πάει με τα νερά των χρηστών του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!