Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [KoolNews]: Βενιζέλος: «Κάτω τα χέρια από τη δικαιοσύνη και τους θεσμούς του κράτους δικαίου»
[KoolNews]: Βενιζέλος: «Κάτω τα χέρια από τη δικαιοσύνη και τους θεσμούς του κράτους δικαίου»

[KoolNews]: Βενιζέλος: «Κάτω τα χέρια από τη δικαιοσύνη και τους θεσμούς του κράτους δικαίου»

Οργανωμένη επιχείρηση απαξίωσης του ΣτΕ, με παρακρατικές μεθόδους, στοχοποίηση δικααστών και εκβιασμούς, κατήγγειλε ο Ευ. Βενιζέλος, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια.

«Το μείζον θέμα που αντιμετωπίζει η χώρα, το μείζον θέμα θεσμικής εκτροπής είναι η συστηματική προσπάθεια άσκησης εκβιασμών, είναι η οργανωμένη επιχείρηση απαξίωσης του ΣτΕ, με την ευθύνη της κυβέρνησης που παραβιάζει την εξωτερική ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, αλλά και με την ευθύνη μικρού τμήματος μελών της ηγεσίας των δικαστηρίων που εσωτερικεύουν τις επεμβάσεις της κυβέρνησης και δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα εσωτερικής ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

«Η ιστορία των τηλεοπτικών αδειών εξελίσσεται σε υπαρξιακό πρόβλημα για την κυβέρνηση, αλλά και σε μία γιγάντια προσπάθεια, απεγνωσμένη και αναποτελεσματική, υπονόμευσης και ευτελισμού της δικαιοσύνης», πρόσθεσε και επέμεινε ότι «το πρόβλημα των τηλεοπτικών αδειών έχει μετατραπεί σε πρόβλημα ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης με μεθόδους παρακράτους, με στοχοποίηση δικαστών, με παραβίαση του σκληρού πυρήνα των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, πράγματα που δεν γίνονται σε κανένα δημοκρατικό κράτος».

Ο κ. Βενιζέλος «προειδοποίησε» ότι η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί με διαδικασία αντίστοιχη με εκείνη που κινήθηκε για την Ουγγαρία και την Πολωνία και υπογράμμισε ότι με αυτές τις πρακτικές παραβιάζονται αξίες της ΕΕ, παραβιάζονται οι αρχές του Συμβουλίου της Ευρώπης και η σύμβαση για τα δικαιώματα του ανθρώπου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: KOOL NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!