Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [KoolNews]: Τζένη Μπαλατσινού: «Εσύ ποια ετικέτα κουβαλάς»; (vid)
[KoolNews]: Τζένη Μπαλατσινού: «Εσύ ποια ετικέτα κουβαλάς»; (vid)

[KoolNews]: Τζένη Μπαλατσινού: «Εσύ ποια ετικέτα κουβαλάς»; (vid)

Στερεότυπα, προκαταλήψεις και ετικέτες που σου κολλάνε, η οικογένεια, ο περίγυρος, η κοινωνία, ο συνάδελφος, ο αντίπαλος, ο φίλος, ο εχθρός, αυτός που απλά θέλει να τελειώνει με σένα βάζοντάς σε σε μία κατηγορία. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει άνθρωπος εκεί έξω που δεν του έχει φορεθεί από μια «καλοπαροαίρετη» ετικέτα…

Πόσο εύκολο είναι να ακυρώνεις οποιαδήποτε προσπάθεια, στόχο, επιλογή, ελευθερία, δικαίωμα, βάζοντας απλά μία ετικέτα.

Συνήθως οι ετικέτες και ο στιγματισμός προέρχονται  από το φόβο και την άγνοια. Η άγνοια πως ο HIV είναι ιός, και πως με συνεπή ιατρική φαρμακευτική αγωγή δεν αναπτύσσεται σε AIDS. H άγνοια για το πόσο ξεκάθαροι είναι οι τρόποι μετάδοσης και προφύλαξης.

Αρκετοί οροθετικοί κρύβουν την ασθένεια τους γιατί ο κόσμος τους φοβάται. Και έτσι φοβούνται και οι ίδιοι, ακόμα και τους οικείους τους. Χάνουν την αυτοεκτίμησή τους, αρνούνται  να μιλήσουν, να κοινωνικοποιηθούν, κουβαλούν ενοχή και ντροπή.

Η τακτική της διακριτικότητας που τους επέβαλλε ο κοινωνικός περίγυρος δεν βοήθησε στην αντιμετώπιση της ασθένειάς τους.  Χρειάζεται να επικοινωνούν, να μιλάνε ανοιχτά, να μην ντρέπονται και να γίνονται αποδεκτοί.

Χρειάζονται μια ζωή χωρίς ετικέτες. Και η μάχη κατά της στιγματοποίησης είναι μια μεγάλη και δύσκολη μάχη ενάντια στην έλλειψη κοινωνικής συνείδησης, παιδείας, και ευαισθησίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: KOOL NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!