Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [KoolNews]: Τσακαλώτος: «Ο φετινός Δεκέμβρης πιο κρίσιμος από το καλοκαίρι του δημοψηφίσματος»
[KoolNews]: Τσακαλώτος: «Ο φετινός Δεκέμβρης πιο κρίσιμος από το καλοκαίρι του δημοψηφίσματος»

[KoolNews]: Τσακαλώτος: «Ο φετινός Δεκέμβρης πιο κρίσιμος από το καλοκαίρι του δημοψηφίσματος»

Ως τον κρίσιμο μήνα που θα διαπιστωθεί εάν ο οδικός χάρτης που έχει χαράξει η κυβέρνηση θα οδηγήσει σε έξοδο από την κρίση ή στον γκρεμό, χαρακτήρισε το Δεκέμβριο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τον προϋπολογισμό.

«Ο Δεκέμβριος που μας έρχεται είναι ο πιο κρίσιμος μήνας από το καλοκαίρι του 2015. Θα κριθούν πολλά και σημαντικά για την πρόοδο της οικονομίας και την δυνατότητά μας να πετύχει ο οδικός χάρτης», είπε ο ίδιος και πρόσθεσε πως «ο δρόμος για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης αντιμετωπίζει δύο σημαντικά αγκάθια: συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις (εργασιακά κ.α.), δημοσιονομικοί στόχοι».

Παράλληλα, είπε ότι εντός τους ερχόμενου Ιανουαρίου θα έχει ξεκαθαρίσει το ρευστό σκηνικό για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και τις πιθανότητες ρύθμισης του χρέους.

«Η 5η Δεκεμβρίου αποτελεί ορόσημο για την ελληνική οικονομία που ευελπιστεί ότι τα τρία κομμάτια της διαπραγμάτευσης θα ενωθούν. Μπορεί να υπάρξει κι άλλο Εurogroup, αλλά σύντομα θα έχουμε εικόνα για το αν μπορούμε να πάμε σε ποσοτική χαλάρωση – που θα οδηγήσει και σε περαιτέρω χαλάρωση των capital controls», είπε και διευκρίνισε ότι τα τρία κομμάτια της διαπραγμάτευσης είναι οι μεταρρυθμίσεις, οι δημοσιονομικοί στόχοι για τα έτη 2017 και 2018 και το χρέος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: KOOL NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!