Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [KoolNews]: «Θέλουμε να συμπεριληφθεί αναφορά στα εργασιακά στην κοινή δήλωση», λέει το Μαξίμου
[KoolNews]: «Θέλουμε να συμπεριληφθεί αναφορά στα εργασιακά στην κοινή δήλωση», λέει το Μαξίμου

[KoolNews]: «Θέλουμε να συμπεριληφθεί αναφορά στα εργασιακά στην κοινή δήλωση», λέει το Μαξίμου

Επιβεβαιώνει εν μέρει το Μαξίμου το δημοσίευμα της «Καθημερινής» , σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση θα ζητήσει να συμπεριληφθεί αναφορά στα εργασιακά στο κείμενο της διακήρυξης της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, ως «απάντηση» στις πιέσεις του ΔΝΤ.

Ωστόσο, δεν μιλά για βέτο, με κυβερνητικές πηγές να διευκρινίζουν πως «οι προπαρασκευαστικές συζητήσεις για τη σύνταξη των διακηρύξεων πριν από ευρωπαϊκές Συνόδους αποτελούν πάγια διαδικασία που δεν σχετίζεται με τα ειδικά συμφέροντα κάθε κράτους – μέλους. Η κυβέρνηση έχει ζητήσει, εν όψει της Συνόδου της Ρώμης, να αναδειχθεί η σημασία του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και την προστασία των εργαζομένων».

Προσθέτουν ότι «πάντοτε εν όψει των Ευρωπαϊκών Συνόδων λαμβάνουν χώρα προπαρασκευαστικές συζητήσεις για τη σύνταξη των διακηρύξεων και ανακοινωθέντων. Κατά τη διαδικασία αυτή γίνεται πολιτικός διάλογος ώστε να διαμορφωθεί το κοινό έδαφος μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ. Αυτή είναι μία πάγια διαδικασία που δεν σχετίζεται άμεσα με τα ειδικά συμφέροντα και τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε κράτος μέλος», σημειώνουν.

Οι ίδιες πηγές καταλήγουν λέγοντας ότι «η ελληνική πρόταση σηματοδοτεί την ανάγκη για διαρκή μέριμνα της ΕΕ για την προστασία των εργαζομένων που θα έχει πολλαπλά οφέλη στην πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: KOOL NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!