Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [KoolNews]: «Θάβουν» τον αρχαιολογικό νόμο για χάρη της ανάπτυξης
[KoolNews]: «Θάβουν» τον αρχαιολογικό νόμο για χάρη της ανάπτυξης

[KoolNews]: «Θάβουν» τον αρχαιολογικό νόμο για χάρη της ανάπτυξης

Την έντονη αντίδραση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων έχει προκαλέσει το άρθρο 33 του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης με τίτλο «Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις», που κατατέθηκε στη Βουλή, καθώς με την ψήφισή του δημιουργούνται συνθήκες κατάργησης άρθρων του Αρχαιολογικού Νόμου.

Γράφει ο Παύλος Ελευθερόπουλος

Συγκεκριμένα, το άρθρο 33 με τίτλο «Ρυθμίσεις Αρχαιολογίας» ορίζει:

1. Εντός δύο (2) ετών από την έναρξη ισχύος του παρόντος, με κοινές αποφάσεις των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης και Πολιτισμού και Αθλητισμού, που εκδίδονται ύστερα από εισήγηση των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, προσδιορίζονται οι περιοχές αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στις οποίες μπορούν να ιδρύονται οι δραστηριότητες του παρόντος κεφαλαίου, οι τυχόν ειδικότεροι όροι και προϋποθέσεις καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα.

2. Μετά τη δημοσίευση των ανωτέρω κανονιστικών αποφάσεων, υποκαθίστανται για τις σχετικές περιοχές οι απαιτούμενες σχετικές εγκρίσεις του Ν. 3028/2002 για τις δραστηριότητες που εμπίπτουν στο παρόν κεφάλαιο.

Σε ό,τι αφορά την πρώτη παράγραφο του άρθρου, προβλέπεται ότι εντός δύο χρόνων από την έναρξη ισχύος του παρόντος τα τρία υπουργεία με Κοινή τους Υπουργική Απόφαση θα ορίζουν τις περιοχές που είναι χαρακτηρισμένοι αρχαιολογικοί χώροι ή βρίσκονται κοντά σε μνημεία, ανεξάρτητα αν βρίσκονται εντός ζώνης προστασίας αρχαιοτήτων, στις οποίες θα μπορούν να εγκατασταθούν και να λειτουργούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: KOOL NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!