Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [KoolNews]: «Θα το παλέψουμε για το χρέος», λέει ο Τσακαλώτος
[KoolNews]: «Θα το παλέψουμε για το χρέος», λέει ο Τσακαλώτος

[KoolNews]: «Θα το παλέψουμε για το χρέος», λέει ο Τσακαλώτος

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε για την απομείωση του χρέους ο Υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, όπου συζητείται το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2017.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος άφησε πάντως όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. «Η συζήτηση για το χρέος νομίζω συνεχίζεται. Πάρα πολλοί παίχτες δουλεύουν γι’ αυτή τη λύση. Όλοι ξέρουν τι σημαίνει να μην δοθεί. Θα είναι αυτοεκπληρούμενη προφητεία μετά ότι “δεν θα πάμε καλά”. Θα δούμε πώς θα πάει αυτή η συζήτηση, αλλά νομίζω ότι έχουμε κάθε λόγο να το παλέψουμε αυτό και να είναι ένα αντιστάθμισμα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για το ρόλο του ΔΝΤ και τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, ιδίως δε εάν απαιτεί ένα νέο τέταρτο Μνημόνιο, ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε πως σχετική απαίτηση δεν είναι προφανής στις συζητήσεις του με το Ταμείο, χωρίς ωστόσο να προκύπτει από την τοποθέτησή του ότι το αποκλείει κατηγορηματικά.

«Διαφωνώ με τον κ. Χριστοδουλάκη. Δεν είναι καθόλου προφανές από τις συζητήσεις μου με το ΔΝΤ ότι θέλουν κι άλλο πρόγραμμα επιπλέον από αυτό. Τον Ιούλιο του 2015 τους τέθηκε το ερώτημα αν θα συμμετάσχουν σε αυτό το πρόγραμμα και θα εξαρτηθεί κι από το ποσό συμμετοχής τους», είπε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: KOOL NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!