Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [KoolNews]: Στουρνάρας: Πρέπει να κλείσει η συμφωνία ως το τέλος του έτους
[KoolNews]: Στουρνάρας: Πρέπει να κλείσει η συμφωνία ως το τέλος του έτους

[KoolNews]: Στουρνάρας: Πρέπει να κλείσει η συμφωνία ως το τέλος του έτους

Την ανάγκη να κλείσει η συμφωνία με τους πιστωτές τόσο για την αξιολόγηση όσο και για το χρέος ως το τέλος τους έτους ώστε να διατηρηθεί το ανοδικό μομέντουμ που καταγράφεται στη χώρα από το καλοκαίρι και έπειτα, υπογράμμισε ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Στουρνάρας. 

Μιλώντας από το βήμα του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο κ. Στουρνάρας ζήτησε τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τους δανειστές να προχωρήσουν τη συμφωνία, την οποία θεωρεί κρίσιμη για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. 

Όπως σημείωσε σχετική η ελληνική οικονομία απ’ το β’ εξάμηνο έχει μπει σε τροχιά ανάκαμψης. 

Επίσης σύμφωνα με τον διοικητή ο στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2017 είναι επιτεύξιμος αν και με κινδύνους. Όπως είπε, προϋπόθεση μέχρι τέλος του έτους να κλείσει η αξιολόγηση. 

Ο βασικότερος κίνδυνος, που θα μπορούσε να ανακόψει την πορεία ανάκαμψης, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η μη επίτευξη έγκαιρης συμφωνίας για την αξιολόγηση και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων. Επίσης μία αναβολή των αποφάσεων για την ελάφρυνση του χρέους από τους δανειστές θα αποτελούσε τροχοπέδη για τις επενδύσεις στη χώρα. Θα επιβάρυνε επίσης τη θέση των ελληνικών επιχειρήσεων στο διεθνές χρηματοοικονομικό σύστημα. Η κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει προσηλωμένη στην έγκαιρη προώθηση μεταρρυθμίσεων και αποκρατικοποιήσεων, σημείωσε ο κ. Στουρνάρας υπογραμμίζοντας πως «αυτό δεν είναι ήττα αλλά νίκη». 

Τράπεζες και κόκκινα δάνεια

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα «οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν επαρκή Κεφάλαια και εξασφαλίσεις». Όπως σημείωσε η αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, παρά την μείωση που καταγράφεται τα δύο τελευταία τρίμηνα,  αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση τόσο για το χρηματοοικονομικό σύστημα αλλά και την ελληνική οικονομία. Σημείωσε μάλιστα πως αύριο θα δοθούν στη δημοσιότητα νέα στοιχεία για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε πως πρέπει να προχωρήσει: 

- Η δημιουργία δευτερογενούς αγοράς μη εξυπηρετούμενων δανείων

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: KOOL NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!