Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [KoolNews]: Στο χορό των μετασεισμών η Ήπειρος-Η σεισμική δραστηριότητα αναμένεται να συνεχιστεί για αρκετές ημέρες (vid)
[KoolNews]: Στο χορό των μετασεισμών η Ήπειρος-Η σεισμική δραστηριότητα αναμένεται να συνεχιστεί για αρκετές ημέρες (vid)

[KoolNews]: Στο χορό των μετασεισμών η Ήπειρος-Η σεισμική δραστηριότητα αναμένεται να συνεχιστεί για αρκετές ημέρες (vid)

Αλλεπάλληλοι σεισμοί που μετρώνται πλέον σε δύο εκατοντάδες, ποικίλης έντασης με επίκεντρο περίπου την περιοχή όπου σημειώθηκε η μεγάλη δόνηση (5,5 Ρίχτερ) το βράδυ του Σαββάτου ταράζουν τα Ιωάννινα και κρατούν σε αγωνία τους κατοίκους της πόλης.

Η τελευταία ισχυρή δόνηση, έντασης 4,3 Ρίχτερ, έγινε αισθητή λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ της Κυριακής. Το φαινόμενο των συνεχών, εκατοντάδων μετασεισμών (μετράμε ήδη πάνω από 200) απ’ τη μια συντείνει στο ότι υπάρχει εκτόνωση της ενέργειας, απ’ την άλλη φέρνει στην επιφάνεια μια σειρά από ρήγματα τα οποία λόγω της χαμηλής σεισμικότητας της περιοχής είναι άγνωστα μέχρι σήμερα.

Ακόμη και το ίδιο το μεγάλο ρήγμα που έδωσε τον σεισμό των 5,3 Ρίχτερ είναι ουσιαστικά άγνωστο στους επιστήμονες που τώρα το περιγράφουν ως εξής:
Είναι ένα ρήγμα που έχει δώσει αντίστοιχο σεισμό τον 19ο αιώνα και κινείται παράλληλα με το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά.

Η ενεργοποίησή του όμως είχε σαν αποτέλεσμα και την ενεργοποίηση μιας σειράς άλλων μικρότερων ρηγμάτων που βρίσκονται σε βάθη από 8 ως 15 χιλιόμετρα και τα οποία ως τώρα ήταν “αόρατα” στους επιστήμονες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: KOOL NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!