Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [KoolNews]: Standard and Poor’s: Αδύναμες οι ελληνικές τράπεζες – Επιβαρύνουν την ανάπτυξη της χώρας
[KoolNews]: Standard and Poor’s: Αδύναμες οι ελληνικές τράπεζες – Επιβαρύνουν την ανάπτυξη της χώρας

[KoolNews]: Standard and Poor’s: Αδύναμες οι ελληνικές τράπεζες – Επιβαρύνουν την ανάπτυξη της χώρας

Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία έχουν καταγράψει πρόοδο – με διαφορετικούς ωστόσο ρυθμούς μεταξύ τους – όπως υποστηρίζει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s, σε έκθεση που δημοσιοποίησε, σχεδόν δέκα χρόνια μετά τη βαθιά οικονομική κρίση που έπληξε τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.

«Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας – και των επενδυτικών της προοπτικών – θα εξαρτηθεί από την επιστροφή της εμπιστοσύνης και των καταθέσεων στο τραπεζικό σύστημα της χώρας», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στην έκθεσή τους οι αναλυτές του οίκου αξιολόγησης.

Σύμφωνα με τους ίδιους, μόνο η Ελλάδα – από την ομάδα των τριών προαναφερθέντων χωρών – δεν έχει επιτύχει ακόμη μια σταθερή οικονομική ανάκαμψη, κάτι το οποίο επιβεβαιώνει και τις δυσκολίες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπο το τραπεζικό σύστημα της χώρας.

Για τους αναλυτές του οίκου, οι αδύναμες ελληνικές τράπεζες επιβαρύνουν κάθε αναπτυξιακή προοπτική της οικονομίας της χώρας.

«Στον αντίποδα, η Ισπανία επιδεικνύει μια ισχυρή ανάπτυξη σε όρους απασχόλησης, κατανάλωσης και εξαγωγών.

Η πορτογαλική οικονομία, παρότι αναπτύσσεται με βραδύτερο ρυθμό από αυτόν της Ισπανίας, κινείται σε τροχιά μετριοπαθούς ανάκαμψης», τονίζουν οι αναλυτές του οίκου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: KOOL NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!