Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [KoolNews]: Σπυράκη, Πανούτσος και Βαρδουλάκης σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για τον λαϊκισμό
[KoolNews]: Σπυράκη, Πανούτσος και Βαρδουλάκης σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για τον λαϊκισμό

[KoolNews]: Σπυράκη, Πανούτσος και Βαρδουλάκης σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για τον λαϊκισμό

Με θέμα τον λαϊκισμό έλαβε χώρα η πρώτη θεματική εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στη νέα της εποχή, σε χώρο στο Γκάζι, ενώ στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, ο σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας Ευτύχης Βαρδουλάκης και ο δημοσιογράφος Αντώνης Πανούτσος.

Η κ. Σπυράκη αναφέρθηκε στα φαινόμενα της Μαρίν Λε Πεν στη Γαλλία, αλλά και στους κινδύνους που εγκυμονεί για την Ευρώπη το δημοψήφισμα στην Ιταλία, ενώ περιέγραψε και εικόνες από την εμπειρία της στο ευρωκοινοβούλιο με εκδηλώσεις λαϊκισμού τόσο από τα αριστερά όσο και από τα δεξιά. Αναφορικά με την πορεία του Κυριάκου Μητσοτάκη σημείωσε πως «έχουμε περάσει στην εποχή που η πολιτική πρέπει να μιλάει στους πολλούς», ενώ, σε μια ενδιαφέρουσα προσωπική αναφορά, είπε πως όσοι πέρυσι τέτοια εποχή συντάσσονταν με τον κ. Μητσοτάκη άκουγαν τη φράση «σιγά μην βγείτε, απευθύνεστε στους λίγους», κάτι που διαψεύστηκε στην πράξη.

Ο Αντώνης Πανούτσος αναφέρθηκε στον λαϊκισμό ως συστατικό στοιχεία της Γερμανίας του Χίτλερ, ενώ υπογράμμισε πως ο λαϊκισμός τρέφεται από τον φόβο των τάξεων να μην χάσουν τα όποια προνόμιά τους. Με τη σειρά του, ο Ευτύχης Βαρδουλάκης υπογράμμισε τη διάκριση μεταξύ λαϊκισμού και δημαγωγίας και στηλίτευσε τον ρόλο στις ελίτ, στοιχείο που μπορεί κανείς πλέον να παρατηρήσει ως προσκλητήριο ανάληψης ευθύνης και στις ομιλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: KOOL NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!