Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [KoolNews]: Η σπαζοκεφαλιά του ανασχηματισμού μετά το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και οι εισηγήσεις στον Τσίπρα
[KoolNews]: Η σπαζοκεφαλιά του ανασχηματισμού μετά το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και οι εισηγήσεις στον Τσίπρα

[KoolNews]: Η σπαζοκεφαλιά του ανασχηματισμού μετά το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και οι εισηγήσεις στον Τσίπρα

«Ο ανασχηματισμός είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού» είναι η στερεότυπη απάντηση κάθε φορά που κορυφώνονται οι φήμες για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Η ισχυροποίηση όμως από την εκλογική διαδικασία για την κεντρική επιτροπή του κόμματος, υπουργών για τους οποίους γίνεται συζήτηση περί απομάκρυνσής τους, είναι ο νέος πονοκέφαλος για το πρωθυπουργικό επιτελείο.

Ωστόσο, στον επικείμενο ανασχηματισμό μετά το Συνέδριο και τα πλασαρίσματα των στελεχών στην πρώτη δεκάδα για την Κεντρική Επιτροπή, οι επιλογές του πρωθυπουργού περιορίζονται ή όχι από το αποτέλεσμα αυτής της ψηφοφορίας; Η βούληση της βάσης του κόμματος έστειλε μηνύματα για τη σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος που ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να αγνοήσει.

Το μεγαλύτερο «πρόβλημα» μάλλον ακούει στο όνομα «Πάνος Σκουρλέτης», καθώς ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι υπό μετακίνηση, λόγω των διαφωνιών του για τις ιδιωτικοποιήσεις, κυρίως της ΔΕΗ. Ο κ. Σκουρλέτης εξελέγη έκτος στην ΚΕ, πιο ψηλά από την προηγούμενη φορά και επιπλέον καταχειροκροτήθηκε κατά την ομιλία του στο συνέδριο.

Την ίδια ώρα η πρωτιά για τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Παιδείας Νίκο Φίλη δείχνει ότι η βάση του ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται τον ρεαλισμό του συμβιβασμού και την υλοποίηση της συμφωνίας με στόχο τη σταθεροποίηση, ζήτημα που έθεσε επιτακτικά ο Αλέξης Τσίπρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: KOOL NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!