Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [KoolNews]: Τι σκέφτονται στη ΝΔ για το ενδεχόμενο πρότασης μομφής
[KoolNews]: Τι σκέφτονται στη ΝΔ για το ενδεχόμενο πρότασης μομφής

[KoolNews]: Τι σκέφτονται στη ΝΔ για το ενδεχόμενο πρότασης μομφής

Από το πρωί της Πέμπτης το Koolnews.gr έγραφε για σκλήρυνση της γαλάζιας αντιπολιτευτικής τακτικής, σε περίπτωση που το ορόσημο της 20ης Φεβρουαρίου παρέλθει για την κυβέρνηση χωρίς έστω πολιτική προσυμφωνία. Η αλήθεια είναι όμως πως ακόμα στην οδό Πειραιώς δεν έχουν ληφθεί οι αποφάσεις για τη στάση του κόμματος σε αυτό το ενδεχόμενο, με το χαρτί της πρότασης μομφής να βρίσκεται θεωρητικά τουλάχιστον στο τραπέζι, μιας και ο εκπρόσωπος Τύπου Βασίλης Κικίλιας δεν απέκλεισε με κατηγορηματικό τρόπο κάτι τέτοιο στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Του Γιώργου Ευγενίδη

Από το να υπογραμμίζεται πως η πρόταση μομφής εναντίον είτε του πρωθυπουργού είτε του υπουργού Οικονομικών βρίσκεται θεωρητικά στο γαλάζιο τραπέζι έως το να λαμβάνεται περίπου ως δεδομένο πως κάτι τέτοιο θα συμβεί, η απόσταση είναι χαώδης. Άλλωστε, τέτοιες κινήσεις ουδέποτε προαναγγέλλονται, με επιτελείς της ΝΔ να μην διαψεύδουν απλώς κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Την Πέμπτη, στο γαλάζιο briefing, ο κ. Κικίλιας, σε ερώτηση του Koolnews.gr, υπογράμμισε αρχικά πως ο πρωθυπουργός ήταν αυτός που έλεγε πως η αξιολόγηση πρέπει σε κάθε περίπτωση να κλείσει στις 5 Δεκεμβρίου, ενώ στη συνέχεια τόνισε πως συνταγματική αρμοδιότητα της ΝΔ είναι να αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση και «θα αναληφθούν πρωτοβουλίες σε αυτό το πλαίσιο». Σε δεύτερη ερώτηση, αν αυτό σημαίνει πως η ΝΔ προετοιμάζεται για πρόταση μομφής, ο κ. Κικίλιας κράτησε εκ νέου κλειστά τα χαρτιά του, λέγοντας πως αρχικά η ΝΔ περιμένει την έκβαση του Eurogroup για να προσθέσει στη συνέχεια πως «από εμάς εξετάζονται πολύ προσεκτικά όλες οι δυνατότητες». Κατ’ αυτό τον τρόπο, ο γαλάζιος εκπρόσωπος ούτε επιβεβαίωσε τη σχετική σεναριολογία, η οποία προκύπτει από τη σαφή βούληση του κ. Μητσοτάκη να κλιμακώσει τη γαλάζια αντιπολιτευτική στρατηγική και ρητορική εφόσον η 20η Φεβρουαρίου παρέλθει χωρίς αποτέλεσμα, ούτε όμως και τη διέψευσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: KOOL NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!