Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [KoolNews]: Συμφωνία Μέρκελ-Λαγκάρντ: Μένει το ΔΝΤ στην Ελλάδα – Για το 2018 το ελληνικό χρέος
[KoolNews]: Συμφωνία Μέρκελ-Λαγκάρντ: Μένει το ΔΝΤ στην Ελλάδα – Για το 2018 το ελληνικό χρέος

[KoolNews]: Συμφωνία Μέρκελ-Λαγκάρντ: Μένει το ΔΝΤ στην Ελλάδα – Για το 2018 το ελληνικό χρέος

Για το 2018 μετατίθεται η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους με το ΔΝΤ να παραμένει στο ελληνικό πρόγραμμα, όπως συμφώνησαν Μέρκελ και Λαγκάρντ.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, «Die Welt», με τον τίτλο «Το ΔΝΤ αγοράζει χρόνο για τη Μέρκελ στο θέμα της Ελλάδας», η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, υποσχέθηκε στην Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ πως το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα και θα μεταθέσει για το 2018 την απαίτησή του για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Η Die Welt επικαλείται κυβερνητικούς κύκλους στο Βερολίνο και σημειώνει ότι αν ισχύει η πληροφορία, το ΔΝΤ «αγοράζει» για μία ακόμη φορά χρόνο για την πολιτική.

Στο Βερολίνο λένε ότι η Ουάσιγκτον, όπου είναι η έδρα του ΔΝΤ, θέλει να στηρίξει τη Μέρκελ εν όψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου. Σημειώνουν ότι η Λαγκάρντ και η Μέρκελ γνωρίζονται καλά και ότι η καγκελάριος άνοιξε στη Γαλλίδα τον δρόμο για τη δεύτερη θητεία της ως επικεφαλής του Ταμείου.

Η Λαγκάρντ, από την άλλη πλευρά, θεωρεί τη Μέρκελ ως ένα από τα λίγα στηρίγματα σε έναν όλο και πιο αβέβαιο κόσμο και θα ήθελε για τον λόγο αυτό να μην αποτελέσει ένα από τα εμπόδια, στα οποία θα μπορούσε να σκοντάψει η καγκελάριος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: KOOL NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!