Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [KoolNews]: «Συμφωνία έως το τέλος του έτους, αλλά όχι τη Δευτέρα», λέει αξιωματούχος της Ευρωζώνης
[KoolNews]: «Συμφωνία έως το τέλος του έτους, αλλά όχι τη Δευτέρα», λέει αξιωματούχος της Ευρωζώνης

[KoolNews]: «Συμφωνία έως το τέλος του έτους, αλλά όχι τη Δευτέρα», λέει αξιωματούχος της Ευρωζώνης

Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα ως το τέλος του χρόνου, αλλά όχι στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, εμφανίστηκε Ευρωπαίος αξιωματούχος από τις Βρυξέλλες.

Ο ίδιος δεν απέκλεισε ένα έκτακτο Eurogroup ως το τέλος του χρόνου, ωστόσο -όπως είπε- κάτι τέτοιο δεν είναι προγραμματισμένο.

Για τα δημοσιονομικά, σημείωσε ότι για το 2018 οι διαφορές δεν είναι μεγάλες, ενώ για τα εργασιακά δήλωσε ότι δεν φαίνεται να υπάρχει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο και άφησε να εννοηθεί πως το θέμα θα λυθεί σε πολιτικό επίπεδο στο Eurogroup.

«Αν παραμείνει μόνο ένα θέμα ανοιχτό ως τη Δευτέρα, το οποίο είναι πολιτικά ευαίσθητο, είμαι βέβαιος ότι θα συζητηθεί στο Eurogroup», υπογράμμισε ο ίδιος αξιωματούχος και πρόσθεσε: «Δεν βλέπω κάποιο μεγάλο πρόβλημα εκεί και είμαι αισιόδοξος ότι αν το θέλουν όλοι θα είμαστε σε θέση να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση εντός του 2016».

Ερωτηθείς για τη διαφωνία μεταξύ ΔΝΤ και ευρωπαϊκών θεσμών ως προς το μεσοπρόθεσμο στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% του ΑΕΠ από το 2018 και μετά, ο αξιωματούχος της Ευρωζώνης απάντησε «θα δούμε».

Εξάλλου, ο αξιωματούχος υποστήριξε ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (ESM) θα παρουσιάσει στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης το πακέτο των βραχυπρόθεσμων μέτρων που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν για το ελληνικό χρέος έως το 2018.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: KOOL NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!