Κυριακή, 28 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [KoolNews]: Σήμερα λήγει η προθεσμία προσφορών για τον ΟΛΘ
[KoolNews]: Σήμερα λήγει η προθεσμία προσφορών για τον ΟΛΘ

[KoolNews]: Σήμερα λήγει η προθεσμία προσφορών για τον ΟΛΘ

Λήγει σήμερα Παρασκευή 21 Απριλίου η προθεσμία υποβολής βελτιωμένων προσφορών που ζήτησε το ΤΑΙΠΕΔ από τους υποψήφιους επενδυτές για το 67% του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και τα τρία επενδυτικά σχήματα που υπέβαλαν αρχικές προσφορές θα συμμετάσχουν και σε αυτή τη φάση με τα δύο από αυτά να θεωρούνται φαβορί.

Σύμφωνα με το insider.gr , στην κούρσα για το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας παραμένουν οι άραβες της DP World, η κοινοπραξία της Deutsche Invest Equity Partners της γαλλικής CGA CGM και του ομίλου Σαββίδη. Αουτσάιντερ θεωρείται η Φιλλιπινέζικη International Container Terminal Services (ICTS), η οποία ωστόσο αναμένεται να υποβάλει και αυτή δεσμευτική προσφορά χωρίς να αποκλείεται και κάποια έκπληξη.

Είναι πιθανό να υπάρξει μια περαιτέρω παράταση στην διαδικασία αν κριθεί ότι τουλάχιστον δύο προσφορές είναι πάρα πολύ κοντά, σε κάθε περίπτωση ο νέος επενδυτής αναμένεται να εγκατασταθεί στο λιμάνι μέσα στο δεύτερο μισό του έτους. Το ύψος του τιμήματος που θα προσφερθεί για την αξιοποίηση του ΟΛΘ για τα επόμενα 40 χρόνια παραμένει κρίσιμο με την αγορά να υπολογίζει ένα premium της τάξης του 20% με 25% από την κεφαλαιοποίηση του ΟΛΘ.

Εκτός του τιμήματος ο νέος μεγαλομέτοχος του ΟΛΘ θα πρέπει να υλοποιήσει επενδύσεις ύψους 180 εκατ. ευρώ το 2012 και να αυξήσει τον όγκο διακίνησης των εμπορευματοκιβωτίων στις 550.000 TEU μέσα σε εννέα χρόνια.

Αυτό που μένει να φανεί είναι το αν θα υπάρξει κάποιος από τους τρεις ενδιαφερόμενους που εκτός από το λογιστικό κομμάτι του τιμήματος θα υπολογίσει και άλλες παραμέτρους που θα οδηγήσουν μια προσφορά σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα από τις άλλες, όπως έχει γίνει σε αντίστοιχους διαγωνισμούς (π.χ. 14 αεροδρόμια, Αστέρας Βουλιαγμένης).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: KOOL NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!