Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [KoolNews]: Τι σημαίνει η απόφαση του ΣτΕ να κάνει αποδεκτές τις προσφυγές των τηλεοπτικών καναλιών
[KoolNews]: Τι σημαίνει η απόφαση του ΣτΕ να κάνει αποδεκτές τις προσφυγές των τηλεοπτικών καναλιών

[KoolNews]: Τι σημαίνει η απόφαση του ΣτΕ να κάνει αποδεκτές τις προσφυγές των τηλεοπτικών καναλιών

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κάνει κατ’ αρχήν αποδεκτές τις προσφυγές των καναλιών για να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες ανατρέπει τα έως σήμερα δεδομένα σε όλα τα επίπεδα.

Η απόφαση αυτή δημιουργεί εμπλοκή και παγώνει ουσιαστικά κάθε διαδικασία μέχρι την έκδοση της απόφασης. Αυτό σημαίνει φυσικά πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει σε… ξεκαθάρισμα του τηλεοπτικού τοπίου άμεσα, αφού μπλοκάρει την προσπάθεια άμεσης αναστολής εκπομπής των καναλιών που δεν έχουν πάρει άδεια. Το μαύρο δηλαδή δεν μπορεί να πέσει από τη στιγμή που εκκρεμεί η απόφαση του ΣτΕ.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας τάχθηκε με πλειοψηφία 16-9 υπέρ του παραδεκτού των προσφύγων των τηλεοπτικών σταθμών και πέρασε στην ουσία της εξέτασης της υπόθεσης που αφορά τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Μάλιστα είναι πολλοί εκείνοι που παρατήρησαν ότι η πλειοψηφία που διαμορφώθηκε χθες είναι ευρεία και δύσκολα μπορεί να αλλάξει. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει αυτόματα και ανάλογη απόφαση για τη συνταγματικότητα του νόμου. Άλλωστε και οι δικαστές ήταν πολύ προσεκτικοί στη διατύπωσή τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: KOOL NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!