Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [KoolNews]: Σαπέν: Δεσμεύσεις από την αντιπολίτευση για τα πλεονάσματα ζητά το ΔΝΤ
[KoolNews]: Σαπέν: Δεσμεύσεις από την αντιπολίτευση για τα πλεονάσματα ζητά το ΔΝΤ

[KoolNews]: Σαπέν: Δεσμεύσεις από την αντιπολίτευση για τα πλεονάσματα ζητά το ΔΝΤ

Δεσμεύσεις και από την αντιπολίτευση στην Ελλάδα ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τη μεσοπρόθεσμη συμφωνία, η οποία θα αφορά τα μέτρα που θα ληφθούν για την περίοδο μετά το 2019, αποκαλύπτει ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup τη Δευτέρα, ο Γάλλος αξιωματούχος εμφανίστηκε έκπληκτος για τις απαιτήσεις του ΔΝΤ όσον αφορά στην εφαρμογή των δημοσιονομικών μέτρων για τη διασφάλιση πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ ετησίως.

Το ΔΝΤ, ωστόσο, διαψεύδει τις πληροφορίες για επιδίωξη δεσμεύσεων από την ελληνική αντιπολίτευση.

«Φανταστείτε να ζητούσαν από εμάς του Γάλλους τη δέσμευση της αντιπολίτευσης για ένα θέμα», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι δεν μπορούμε να ζητήσουμε από τη σημερινή κυβέρνηση στην Ελλάδα να επιδιώξει τις εγγυήσεις της αντιπολίτευσης, την οποία φυσικά και δεν θέλει να την δει να γίνεται κυβέρνηση.

Ο Σαπέν μίλησε για τις «εμμονές» του ΔΝΤ σε σχέση με τα εργασιακά, υπογραμμίζοντας ότι αυτό κάνουν παντού, όπου πάνε οι τεχνοκράτες του διεθνούς οργανισμού. Για εμμονές έκανε λόγο και όσον αφορά τον συνταξιοδοτικό τομέα.

Τέλος, προειδοποίησε ότι θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, κυρίως το ΔΝΤ, γιατί η περαιτέρω καθυστέρηση του προγράμματος θα έχει επιπτώσεις για όλους, πρωτίστως για την ελληνική οικονομία, αλλά και για τους εταίρους, οι οποίοι θα κληθούν να διασώσουν τη χώρα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: KOOL NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!