Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [KoolNews]: Ψάχνουν «σωσίβιο» στην πολιτική διαπραγμάτευση – Οι στόχοι της κυβέρνησης στην διαπραγμάτευση
[KoolNews]: Ψάχνουν «σωσίβιο» στην πολιτική διαπραγμάτευση – Οι στόχοι της κυβέρνησης στην διαπραγμάτευση

[KoolNews]: Ψάχνουν «σωσίβιο» στην πολιτική διαπραγμάτευση – Οι στόχοι της κυβέρνησης στην διαπραγμάτευση

Εχοντας… φρεσκάρει το αριστερό του προφίλ στην Κούβα, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προσγειώθηκε στα δύσκολα της ελληνικής πραγματικότητας, όπως αυτά ορίζονται στην κεντρική τους θεώρηση από τον μαραθώνιο της δεύτερης αξιολόγησης της Αθήνας από τους πιστωτές. Οσο οι κυβερνητικοί, δε, έστησαν αψίδα θριάμβου για την παρουσία του κ. Τσίπρα στην Αβάνα και τους εναγκαλισμούς με τους ηγέτες της Λατινικής Αμερικής, τα εικοσιτετράωρα που ακολουθούν έχουν ως μείζον ζήτημα το αφήγημα της «πολιτικής διαπραγμάτευσης», με το ευχετικό για τη συγκυβέρνηση σενάριο να είναι η επίτευξη μίας πρώτης συμφωνίας στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, υποστήριξε ότι υπάρχουν προϋποθέσεις για να μπορέσουμε τη Δευτέρα, τουλάχιστον επί της αρχής, να συμφωνήσουμε στις βασικές αρχές αυτής της συμφωνίας.

Σημειώνοντας, λοιπόν, ότι έχουν γίνει εκατέρωθεν υποχωρήσεις και συμβιβασμοί και «έχουμε καταλήξει στο 90%-95% των θεμάτων», ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης μίλησε για τρία ζητήματα, επάνω στα οποία σκαλώνουν οι εξελίξεις. «Τα εργασιακά, ένα μικρό κενό -μιλάμε για μια διαφορά 200-250 εκατ.- το οποίο γεφυρώνεται και θεωρούμε ότι θα το έχουμε λύσει μέχρι τη Δευτέρα (αφορά τα δημοσιονομικά του 2018) και το τρίτο ζήτημα που συζητείται και νομίζω θα υπάρξει γεφύρωση της διαφοράς είναι το ζήτημα των ενεργειακών», σημείωσε (Αντέννα).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: KOOL NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!