Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [KoolNews]: Πώς χρησιμοποιούν οι Έλληνες το πλαστικό χρήμα
[KoolNews]: Πώς χρησιμοποιούν οι Έλληνες το πλαστικό χρήμα

[KoolNews]: Πώς χρησιμοποιούν οι Έλληνες το πλαστικό χρήμα

Ένας στους δύο Έλληνες καταναλωτές (το 52%) δηλώνει ότι «δεν ψωνίζει ποτέ από το Διαδίκτυο» σύμφωνα με έρευνα της Public Issue, για λογαριασμό της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), με αντικείμενο τη στάση των Ελλήνων καταναλωτών έναντι του πλαστικού χρήματος. Επιπλέον, ένας στους τρεις (το 32%) απαντά «μία-δύο φορές το εξάμηνο ή πιο σπάνια».

Μόνο το 16% του πληθυσμού κάνει, μέσα στον μήνα, αγορές μέσω Internet. Οι κυριότερες κατηγορίες του πληθυσμού, που αγοράζουν συχνότερα μέσω Internet, είναι: τα άτομα ηλικίας 25-34 ετών (33%) και 35-44 (37%), οι απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (25%), οι απασχολούμενοι (26%) και οι κάτοχοι μηνιαίου οικογενειακού εισοδήματος άνω των 1.500 ευρώ. Η έρευνα εξετάζει πτυχές που σχετίζονται με το πλαστικό χρήμα, όπως η διείσδυση των POS και σύμφωνα με την έρευνα, το 61% των καταναλωτών είναι εμφανώς «υπέρ» της υποχρεωτικής τοποθέτηση POS, έναντι ποσοστού 18% που είναι εναντίον και 16% που υιοθετεί ουδέτερη στάση. Ιδιαίτερα δε μεταξύ εκείνων που χρησιμοποιούν κάρτες, το ποσοστό αποδοχής του μέτρου («υπέρ») είναι πολύ υψηλότερο (72%), έναντι εκείνων που δεν χρησιμοποιούν (37%).

POS και ποιος

Όσον αφορά τη διαθεσιμότητα POS στα καταστήματα και τις υπηρεσίες, ένα ποσοστό της τάξεως του 22% (περίπου 1 στους 5) δήλωσε ότι, την τελευταία εβδομάδα, συνέβη να θέλει να πληρώσει με κάρτα, αλλά δεν υπήρχε στο κατάστημα τερματικό αποδοχής καρτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: KOOL NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!