Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [KoolNews]: Ποινικές διώξεις για τη θανατηφόρα πυρκαγιά στο Δαφνί
[KoolNews]: Ποινικές διώξεις για τη θανατηφόρα πυρκαγιά στο Δαφνί

[KoolNews]: Ποινικές διώξεις για τη θανατηφόρα πυρκαγιά στο Δαφνί

Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος 14 κατηγορούμενων γιατρών και διοικητικών υπαλλήλων του ψυχιατρικού ιδρύματος Δαφνίου άσκηση η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, για την πυρκαγιά τον Σεπτέμβριο του 2015, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τριών ασθενών.

Συγκεκριμένα, ασκήθηκε δίωξη σε βάρος τους για θανατηφόρα έκθεση σε βαθμό κακουργήματος, καθώς και οι 14 φέρονται να γνώριζαν ότι με τις παραλείψεις του ενδεχομένως να ξεσπούσε πυρκαγιά, αλλά παρόλα αυτά αδιαφόρησαν με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο τριών ανθρώπων.

Ποινική δίωξη ασκήθηκε και κατά του τροφίμου που ξεκίνησε τη φωτιά και ο οποίος βρισκόταν εκεί, καθώς στο παρελθόν είχε κριθεί ποινικά ακαταλόγιστος (69 ΠΚ). Τα αδικήματα που αντιμετωπίζει πλέον είναι πρόκληση εμπρησμού, σωματική βλάβη κατά συρροή και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.

Επίσης ασκήθηκαν διώξεις κατά δυο θεράποντων ιατρών για την πράξη της παράνομης κατακράτησης, αφού φέρονται ότι κρατούσαν συνεχώς δεμένους τους τρεις άτυχους ασθενείς, παρά το ότι αυτό δεν επιτρεπόταν από το πρωτόκολλο. Έξι γιατρών για πλημμεληματική παράβαση καθήκοντος, καθώς έλειπαν από τις θέσεις τους στο ίδρυμα. Ενός διοικητικού υπαλλήλου το νοσοκομείου για το αδίκημα της ψεύδους βεβαίωσης, διότι φέρεται να εξέδωσε βεβαίωση για την πυρασφάλεια του σωματίου στο οποίο κρατούνταν ο τρόφιμος που ξεκίνησε την πυρκαγιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: KOOL NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!