Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [KoolNews]: Ποιες αυτοκινητοβιομηχανίες φοβούνται τον Τrump;
[KoolNews]: Ποιες αυτοκινητοβιομηχανίες φοβούνται τον Τrump;

[KoolNews]: Ποιες αυτοκινητοβιομηχανίες φοβούνται τον Τrump;

Οι απειλές του νεοεκλεγμένου Προέδρου των ΗΠΑ για την επιβολή δασμών στα εισαγόμενα αυτοκίνητα προβληματίζουν αρκετές γνωστές μάρκες. Μερικές άλλες όμως σφυρίζουν αδιάφορα.

Οι περισσότεροι ειδικοί θεωρούσαν αυτές τις συγκεκριμένες απειλές λόγια του αέρα και τυπικές προεκλογικές εξαγγελίες, οι οποίες έγιναν μόνον για ψηφοθηρικούς λόγους και δεν πίστευαν ότι θα υλοποιηθούν. Ο Donald Trump δείχνει ωστόσο διατεθειμένος να τους διαψεύσει και προειδοποιεί κάθε αυτοκινητοβιομηχανία με τσουχτερούς δασμούς εισαγωγής 35%, εφόσον αποφεύγει να επενδύσει στις ΗΠΑ και κατασκευάζει οχήματα στο εξωτερικό για χαμηλότερο κόστος παραγωγής.

Αν περάσει ο Trump από τα λόγια στις πράξεις, θα βγουν σίγουρα χαμένες οι μάρκες πολυτελείας Jaguar, Land Rover και Volvo, καθώς δεν διαθέτουν ούτε μία μονάδα παραγωγής στις ΗΠΑ. Για να ξεπεράσουν πάντως τον σκόπελο και να μην μείνουν εκτός της κερδοφόρας αμερικανικής αγοράς, σκοπεύουν να δημιουργήσουν ένα νέο εργοστάσιο στις ΗΠΑ, υποκύπτοντας έτσι στις απειλές του ανθρώπου που θα κατοικεί από τις 20 Ιανουαρίου στον Λευκό Οίκο.

Παρόμοια προβλήματα θα αντιμετωπίσουν και οι μάρκες Audi, Porsche, Bentley και Lamborghini, επειδή δεν παράγουν μοντέλα στις ΗΠΑ. Αντίθετα, η μητρική Volkswagen διαθέτει ένα μεγάλο εργοστάσιο στην Chattanooga, το οποίο καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες της στη Βόρεια Αμερική, ιδιαίτερα μετά τη συρρίκνωση των πωλήσεών της εξαιτίας του σκανδάλου VW-Gate με τις παραποιημένες μετρήσεις εκπομπών ρύπων στα ντιζελοκίνητα μοντέλα της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: KOOL NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!