Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [KoolNews]: Το περιουσιολόγιο έρχεται και φέρνει νέους φόρους
[KoolNews]: Το περιουσιολόγιο έρχεται και φέρνει νέους φόρους

[KoolNews]: Το περιουσιολόγιο έρχεται και φέρνει νέους φόρους

Από ακίνητα και αυτοκίνητα μέχρι και άλογα ιπποδρόμου θα πρέπει να δηλώνουν οι φορολογούμενοι, στο νέο, ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο της εφορίας.

Τη διετία 2017-2018 θα δημιουργηθεί μία τεράστια ηλεκτρονική βάση δεδομένων, στην οποία θα συγκεντρωθούν αναλυτικές πληροφορίες για την περιουσιακή κατάσταση όλων των φυσικών και νομικών προσώπων. Έτσι, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δηλώνουν στο περιουσιολόγιο ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη, μετρητά, καταθέσεις, πλάκες χρυσού, μετοχές, ομόλογα, έντοκα γραμμάτια, συμμετοχές σε πάσης μορφής επιχειρήσεις, εταιρικά μερίδια, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, μέχρι και άλογα ιπποδρόμου.

Στη συνέχεια, τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν θα διασταυρώνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες με τα δεδομένα από άλλες πηγές πληροφοριών, ώστε να εντοπίζονται τυχόν αδήλωτα περιουσιακά στοιχεία, ενώ θα σκιαγραφείται η πλήρης εικόνα για την περιουσιακή κατάσταση του καθενός.

Όσα περιουσιακά στοιχεία αποκρύπτονται και αποκαλύπτονται, θα τα δεσμεύουν οι φορολογικές αρχές. Παράλληλα όμως, οι αρμόδιες υπηρεσίες- όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», θα κάνουν διασταυρώσεις ανάμεσα στο ύψος των δηλωμένων εισοδημάτων και την αξία των περιουσιακών στοιχείων, για να προκύψει το συμπέρασμα για την πραγματική οικονομική κατάσταση του κάθε φορολογούμενου. Όπου εντοπίζονται αδικαιολόγητες αποκλίσεις, θα γίνονται στοχευμένοι έλεγχοι, όπως αναφέρει η προκήρυξη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: KOOL NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!