Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [KoolNews]: Ολυμπιακοί Αγώνες: Πάνω από 200.000 υπογραφές κατά της υποψηφιότητας της Βουδαπέστης
[KoolNews]: Ολυμπιακοί Αγώνες: Πάνω από 200.000 υπογραφές κατά της υποψηφιότητας της Βουδαπέστης

[KoolNews]: Ολυμπιακοί Αγώνες: Πάνω από 200.000 υπογραφές κατά της υποψηφιότητας της Βουδαπέστης

«Συμφωνείτε με την ιδέα ότι ο Δήμος της Βουδαπέστης πρέπει να αποσύρει την υποψηφιότητά του για την διοργάνωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2024;»

Αυτό είναι το ερώτημα που θέτει στους πολίτες το κίνημα «Momentum» στην Ουγγαρία, επιδιώκοντας να αναγκάσει την κυβέρνηση σε απόσυρση της υποψηφιότητας της Βουδαπέστης για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.

Το κίνημα θεωρεί ότι θα συμβούν όλα εκείνα που χαρακτήρισαν και το ελληνικό (αντι)παράδειγμα το 2004. Υποστηρίζει ότι το κόστος μίας τέτοιας διοργάνωσης θα αποβεί μοιραίο για την χώρα, καθώς και ότι θα πλεονάσουν οι κίνδυνοι και η διαφθορά σε όλα τα επίπεδα.

Η εν λόγω κίνηση των πολιτών συγκεντρώνει διαρκώς υπογραφές προκειμένου να προχωρήσει η χώρα σε δημοψήφισμα που θα δείξει εάν ο κόσμος επιθυμεί τη διεξαγωγή της κορυφαίας διοργάνωσης του πλανήτη στη Βουδαπέστη.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, οι υπογραφές έχουν ξεπεράσει τα 200.000 κι εάν όντως ισχύει αυτός ο αριθμός των διαφωνούντων, είναι δυνατό να επιβάλλουν τη διενέργεια δημοψηφίσματος, καθώς με βάση τη νομοθεσία για να γίνει κάτι τέτοιο απαιτούνται τουλάχιστον 138.000 υπογραφές.

Η υποψηφιότητα της Βουδαπέστης, που στηρίζεται από τον πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν, αναμένεται ότι θα είναι ρεαλιστική απέναντι στις άλλες δύο υποψηφιότητες που έχουν κατατεθεί για το 2024, δηλαδή του Παρισιού και του Λος Άντζελες, και με προϋπολογισμό που αφορά συγκεκριμένες επενδύσεις και περιορίζεται στα 2.4 δισ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: KOOL NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!