Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [KoolNews]: Νέο «ναυάγιο» στην απόπειρα Βούτση για τη συγκρότηση ΕΣΡ
[KoolNews]: Νέο «ναυάγιο» στην απόπειρα Βούτση για τη συγκρότηση ΕΣΡ

[KoolNews]: Νέο «ναυάγιο» στην απόπειρα Βούτση για τη συγκρότηση ΕΣΡ

Απέτυχε όπως άλλωστε ήταν προδιαγεγραμμένο, η προσπάθεια του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και της κυβέρνησης να αποσπάσει έγκριση της αντιπολίτευσης στη συγκρότηση του νέου ΕΣΡ με εκκρεμούσα την απόφαση του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά.

Ο πρόεδρος της Βουλής προχώρησε τη διαδικασία της ψηφοφορίας, καθώς το αίτημα αναβολής που είχαν διατυπώσει κόμματα της αντιπολίτευσης απορρίφθηκε από την πλειοψηφία των μελών της Διάσκεψης.

Στην ψηφοφορία που έγινε μεταξύ των μελών της Διάσκεψης των Προέδρων οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ υπερψήφισαν τα πρόσωπα που προτείνει ο κ. Βούτσης για το ΕΣΡ  

Η ΝΔ και η Χρυσή Αυγή καταψήφισαν, ενώ ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων ψήφισαν «παρών». Όπως διευκρίνισαν η καταψήφιση δεν αφορά τα πρόσωπα αλλά το ευρύ πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί γύρω από την αδειοδότηση των καναλιών. 

Η πρόταση του Νίκου Βούτση δεν συγκέντρωσε τα 4/5. Συνολικά, τα «ναι» ήταν 12, τα «όχι» ήταν τέσσερα, τα «παρών» επτά, ενώ υπήρχε και μία απουσία.

Τι προηγήθηκε στη συζήτηση

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης χαρακτήρισε παρατεταμένη αναπηρία τη μη σύνθεση του ΕΣΡ εδώ και ένα χρόνο και αναγνώρισε ότι υπάρχει ευθύνη για αυτό σε όλους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: KOOL NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!